Pagès Editors publica Bunji, la petita coala, una adaptació a l'àlbum il·lustrat de l'exitós espectacle familiar de Festuc Teatre

Tel: 973 236 611
PAGÈS EDITORS Sant Salvador, 8 · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 973 236 611

Pagès Editors publica Bunji, la petita coala, una adaptació a l'àlbum il·lustrat de l'exitós espectacle familiar de Festuc Teatre

dijous 18 de gener 2024

Es tracta d'un llibre per a primers lectors que, a partir de l'emotiva història de la seva protagonista, parla de la importància de preservar la biodiversitat dels nostres ecosistemes


Pagès Editors acaba de publicar una novetat dins el seu segell de literatura infantil i juvenil, Nandibú. Es tracta de Bunji. La Petita Coala, un llibre que adapta al format d'àlbum il·lustrat la reconeguda obra de titelles homònima de Festuc Teatre, una companyia de teatre familiar lleidatana amb una trajectòria de més de vint anys plena d’èxits i reconeixements.

Amb text de Pep Molist, encarregat de l'adaptació de l'obra, i il·lustracions d’Anna Mongay, aquest llibre per a primers lectors trasllada del teatre al paper la història de la Bunji, una coala diferent a la que no li agrada gens dormir i que veurà trontollar la seva vida quan de sobte, a causa d'un incendi, es veu obligada a allunyar-se de casa seva i a iniciar una aventura plena de perills i de descobriments.

Al llarg del llibre acompanyarem la Bunji en aquesta aventura que permetrà als lectors descobrir un bon grapat d'animals i plantes propis de la biodiversitat oceànica: coales, boscos d’eucaliptus, cangurs, ornitorrincs, estruços, acàcies, dimonis de Tasmània, dingos, tortugues punk, i molt més.

A la vegada, a través de les vivències de la petita coala, aquesta emotiva història ajuda a prendre consciència de la importància de la solidaritat i de la confiança en els altres, així com de la responsabilitat que tenim de preservar la fràgil biodiversitat dels nostres ecosistemes davant de l’amenaça del canvi climàtic. 

L'espectacle

'Bunji. La petita Coala' és el quinzè espectacle de producció pròpia que Festuc Teatre ha dut als escenaris al llarg dels seus més de vint anys de trajectòria. 

L'obra teatral, escrita per la dramaturga Ingrid Teixidó Domínguez, es va estrenar l'octubre del 2022, ja ha viatjat per uns 100 municipis d'arreu del territori espanyol i porta realitzades més de 130 funcions. 

L'espectacle forma part dels circuits culturals més destacats del país i ha estat distingit amb una R de Recomanat per la Comissió de la Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública del Ministeri de Cultura i Esport.

Festuc Teatre va crear aquest espectacle a partir d'uns fets reals: els incendis que van tenir lloc entre l'estiu de 2019 i l'hivern de 2020 a Austràlia, un desastre ecològic que va acabar amb dotze milions d'hectàrees de boscos cremades -una zona quatre vegades més gran que Catalunya- i que va suposar la mort de tres milions d'animals, entre ells uns 60.000 coales. L'espectacle es va crear amb l'objectiu de donar a conèixer els desafiaments del canvi climàtic. 

Ara, l'espectacle de la Bunji salta dels escenaris al paper i s'adapta al format de llibre il·lustrat perquè els més petits de la casa puguin conèixer per primera vegada o reviure les emocions viscudes al teatre amb aquesta història que, ben segur, els farà riure, plorar, patir, gaudir i, també, reflexionar.

'Bunji. La petita Coala' es podrà veure el pròxim diumenge 28 de gener, a les 12 h i a les 17 h, al Teatre Escorxador del Lleida (entrades disponibles al web del teatre).

← Tornar
© PAGÈS EDITORS · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PAGÈS EDITORS Sant Salvador, 8 · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 973 236 611
 · CONDICIONS DE COMPRA