La novel·la negra social i Anna Grimm, protagonistes de la 8a edició del festival El Segre de Negre

Tel: 973 236 611
PAGÈS EDITORS Sant Salvador, 8 · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 973 236 611

La novel·la negra social i Anna Grimm, protagonistes de la 8a edició del festival El Segre de Negre

dimecres 15 de maig 2024

La ciutat de Lleida acollirà els dies 31 de maig i 1 de juny la 8a edició de Segre de Negre, el festival de novel·la negra i criminal de la ciutat.

Organitzat per Pagès Editors i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, es tracta d’un festival que té com a objectiu apropar la novel·la negra al públic en general, fomentar la trobada entre les veus més significatives del sector i els lectors, i al mateix temps, promoure la lectura.

Andreu Vàzquez, director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, i Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors, han presentat avui en roda de premsa el festival. Tal com ha explicat Pagès, el motor temàtic sobre el qual versarà l'edició d'enguany del festival és la memòria i la crítica social a partir de la literatura negra i criminal, de manera que les taules i activitats programades aprofundiran en temes que permetran als participants la reflexió i el pensament crític.

Pagès, per una altra banda, ha destacat que un dels plats forts del festival serà la celebració dels 10 anys de la primera publicació de la saga de l'Anna Grimm, el personatge de ficció creat per l'escriptora lleidatana Montse Sanjuan. En aquest sentit, Pagès ha convidat la ciutadania a sumar-se a la celebració d'aquest aniversari tan especial que tindrà el seu tret de sortida durant el Segre de Negre i, d'una altra banda, ha aprofitat l'ocasió per remarcar la qualitat dels autors i de la literatura feta a Lleida. "No hem de tenir cap complex, la literatura lleidatana està al nivell de la literatura catalana del gènere i ho evidenciem amb la qualitat dels autors que emergeixen cada any i també d'autors ja consolidats com Montse Sanjuan", ha dit.

Per la seva part, el director de l'IEI s'ha congratulat de poder celebrar una nova edició d'aquest festival que apropa la literatura i la cultura a la ciutadania i que ja s'ha convertit en un referent del gènere, segons ha destacat. "Estem molt contents de poder oferir a la ciutat aquest esdeveniment que concentra una gran mostra de talent i que posa la cirereta final a un gran maig festiu". Vàzquez també ha agraït a Pagès Editors la iniciativa de posar en marxa, any rere any, en aquestes vuit edicions, aquest esdeveniment cultural de primer ordre obert a tota la ciutadania.

El festival comptarà, un any més, amb conferències, taules rodones, presentacions de novetats literàries i xerrades al voltant de la literatura negra. També se celebrarà el tradicional sopar negrot, l'exitosa activitat familiar amb El Genet Blau, una ruta literària dedicada als 10 anys de la Grimm i, com a novetat, s'emetrà un podcast en directe durant la segona jornada. Així mateix, s'entregarà el Premi Trajectòria Literària El Segre de Negre, que enguany recaurà en l'escriptora catalana Margarida Aritzeta, i se celebraran noves edicions dels concursos #Micronegre i #Instanegre, oberts a la participació ciutadana.

← Tornar
© PAGÈS EDITORS · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PAGÈS EDITORS Sant Salvador, 8 · 25005 Lleida, Lleida · Tel: 973 236 611
 · CONDICIONS DE COMPRA