Aspros ampliarà a tots els seus centres el projecte pioner per millorar la qualitat de vida de discapacitats

SEGREcom
Publicat: 
11-06-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Aspros ampliarà a tots els seus centres el projecte pioner per millorar la qualitat de vida de discapacitats

La Fundació Aspros ampliarà a tots els seus centres el seu projecte pioner per prevenir els efectes de l'envelliment i millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d'un programa que treballa l'estimulació multisensorial i comunicativa per tal de potencia l'autonomia dels usuaris. Actualment només s'ofereix al centre de Sudanell, però la voluntat és que se'n beneficiïn progressivament els 500 usuaris que aten la fundació.

En aquest sentit, el centenar d'usuaris del complex de Sudanell ja gaudeixen des de fa anys d'unes sales adequades per practicar la comunicació alternativa, la psicoestimulació i la hidroteràpia. Amb sons, llums, dibuixos o ordinadors estimulen els sentits de les persones amb discapacitat intel·lectual, que d'aquesta manera milloren les seves habilitats comunicatives i motrius. Això permet que siguin més autònoms i visquin més anys prevenint els efectes de l'envelliment i amb millor qualitat de vida.

Aquest projecte pioner d'Aspros ha estat escollit per CatalunyaCaixa pel seu impacte social, el tractament personalitzat del servei i l'arrelament territorial. L'entitat bancària finança amb 80.000 euros l'ampliació del programa progressivament a la resta de centres d'Aspros i així s'ha formalitzat aquest dimarts a través d'un conveni.

Comparteix

També t'interessarà