Actualitat

Clariana de Cardener prohibeix espantar ocells durant la nit

SEGREcom
28-08-2014
  • Clariana de Cardener prohibeix espantar ocells durant la nit

Despertar-se sobresaltat per una canonada. Aquest és el desagradable tràngol que l'ajuntament de Clariana de Cardener mira d'evitar als veïns, amb una ordenança pionera a Lleida per limitar ús de canons de gas per espantar ocells. El consistori vol evitar d'aquesta manera que aquests dispositius, utilitzats per foragitar les aus a través de detonacions allà on ocasionen danys en cultius, espantin els veïns i els impedeixin descansar a les nits.

Aquesta regulació, que ha començat a aplicar-se també en altres municipis de Catalunya, estableix els horaris en els quals poden disparar-se els canons i fixa distàncies mínimes respecte a les cases. Contempla multes d'entre 250 i 3.000 euros per als infractors.

L'alcalde, Francesc Rovira, va explicar que, si bé els canons de gas es fan servir de forma molt puntual al municipi, ja han rebut queixes d'alguns veïns pel terrabastall de les detonacions. Per aquesta raó, va explicar, el consistori va decidir adaptar el model d'ordenança que ja apliquen altres localitats catalanes a les particularitats de Clariana de Cardener, un municipi sense nuclis de població format per cases disseminades. La normativa estableix que aquests dispositius només es poden utilitzar entre les 8.00 i les 20.00 hores, i l'interval entre detonacions ha de ser com a mínim de tres minuts. Només se'n pot fer servir un cada dos hectàrees, han d'estar degudament senyalitzats i han d'ubicar-se almenys a 200 metres d'habitatges, orientats en direcció contrària a aquests. L'ús d'aquests canons ja ha estat objecte de polèmica a Lleida, quan un veí de la partida de Vallcalent en va utilitzar un per foragitar cotorres i va ocasionar queixes veïnals (vegeu SEGRE del 13 d'agost passat).

Comparteix

Altres notícies del dia