Neules solidàries per aquest Nadal amb missatges optimistes amagats en l'interior

Tel: 973312221
EL ROSAL Onze de Setembre, s/n · 25300 TÀRREGA, Lleida · Tel: 973312221

Neules solidàries per aquest Nadal amb missatges optimistes amagats en l'interior

dijous 24 de novembre 2022

L’Obra Social de Sant Joan de Déu impulsa, per tercer any consecutiu, la iniciativa de les neules solidàries SJD. Aquest producte, que pretén ser present a totes les taules per Nadal, està elaborat per l’obrador de galetes El Rosal de l’Associació Alba, un projecte d’economia social que dona ocupació a persones amb discapacitat i risc d’exclusió. 

Com a novetat, enguany estrenen un nou packaging en català i en castellà, que transmet més humanitat i que visibilitza l’aliança entre aquestes dues entitats socials. 

En total tenen previst fabricar 22.000 caixes de neules optimistes que es vendran com un producte a dins dels lots de Nadal per empreses i en establiments i grans superfícies.

Oriol Bota, director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, destaca el fet que “dues entitats que cuiden, des de fa molt temps, col·lectius en situació vulnerable hagin unit forces per fer créixer encara més el valor social d’un producte tan habitual en les festes nadalenques. Una suma d’esforços que ha donat com a resultat unes neules originals, positives i, sobretot, molt bones”.

Les capses contenen 11 neules amb diferents missatges dins de cada una on s’hi amaga una petita història o vivència escrita per persones vinculades a Sant Joan de Déu: des d’un infermer a una usuària d’un centre d’inclusió per a persones sense llar o una jove hospitalitzada. Són històries divertides, tendres o emocionants que conviden a ser llegides i compartides en família o amistats durant les festes de Nadal. 

A més a més, aquestes són unes neules artesanals, no n’hi ha dues d’iguals i tenen un doble valor social. Per Mònica Viladot, cogestora de l’obrador de galetes El Rosal és un projecte entre dues entitats amb uns mateixos valors i que els permet generar ocupació a 4 persones amb discapcaitat i risc d’exclusió durant campanya de Nadal. 

A la presentació d’avui hi han participat també un grup de persones vinculades als serveis de l’Obra Social Sant Joan de Déu a Lleida que són protagonistes d’alguns dels mitssatges. Entre ells el Gaspar que ha pogut localitzar la seva història entre totes les neules que avui s’estaven elaborant a l’obrador: “Em dic Gaspar i quan surto a passeig vaig amb una cadira de rodes motoritzada. De vegades vaig tant ràpid que semblo el Fernando Alonso!”

← Tornar
© EL ROSAL · Tots els drets reservats · Avís legal ·
EL ROSAL Onze de Setembre, s/n · 25300 TÀRREGA, Lleida · Tel: 973312221
 · CONDICIONS DE COMPRA