Actualitat

Cacen a Aitona tres dels sis gossos salvatges que van matar més de 200 ovelles de Seròs

SEGREcom
25-11-2014
  • Cacen a Aitona tres dels sis gossos salvatges que van matar més de 200 ovelles de Seròs

Els Agents Rurals han caçat tres dels gossos salvatges que habiten al Baix Segre i que en les últimes tres setmanes han matat més de 200 ovelles a Seròs. El primer -un mascle- el van capturar viu divendres passat amb una gàbia trampa ubicada al terme municipal d'Aitona, mentre que els altres dos els van abatre amb arma de foc dissabte als voltants de la gàbia del primer al no poder capturar-los vius. Es tracta d'un mascle i una femella, aquesta última mare dels cadells trobats la setmana passada a la mateixa zona i que actualment són a la canera d'Alcanó a l'espera de trobar famílies d'acollida (vegeu el desglossament). El gos capturat viu seguia ahir a la gàbia a tall d'esquer.

Els Agents Rurals calculen que encara queden uns altres tres gossos solts, entre els quals el denominat "mascle alfa", el capitost de la bandada. Llorenç Ricou, cap dels Rurals, va alertar ahir de la perillositat d'aquests gossos per a les persones i per a altres animals. Davant les crítiques rebudes per part de les plataformes animalistes, Ricou va afirmar que "cal diferenciar entre els gossos domèstics i aquests animals salvatges que no poden rebre el mateix tracte".

Pel que fa al destí del gos capturat viu, el responsable passa a ser ara l'ajuntament d'Aitona. Els rurals van visitar ahir la gàbia enmig d'una gran expectació mediàtica.

Entre l'expedició es trobava Ramon Agustí, el pastor de Seròs que ha perdut 200 ovelles en els atacs. En total han estat quatre. Agustí va explicar ahir que no ha deixat de dormir a la granja ni un sol dia. "Amb aquestes captures em quedo més tranquil, però encara no puc fiar-me'n, perquè els que queden poden tornar", va afirmar.

Possible denúncia d'ICV

Iniciativa per Catalunya va informar ahir que estudia si s'ha incomplert la llei en la captura dels gossos i anuncia que estudia possibles accions legals.

Comparteix

Altres notícies del dia