Actualitat

El voluntariat es torna una via d'escapament per als aturats

SEGREcom
04-12-2014
  • El voluntariat es torna una via d'escapament per als aturats

El voluntariat s'ha convertit en una via d'escapament per a molts aturats, ja que és una manera de sentir-se útils i d'ocupar part del temps. Així ho assegura la Federació Catalana de Voluntariat Social, que a Lleida agrupa 36 entitats i uns 5.000 voluntaris. La xifra ha augmentat un 30 per cent en els dos últims anys i la majoria són persones que es trobaven sense feina i que tenen entre 40 i 50 anys. Des de la Federació Catalana de Voluntariat Social, que treballa des de l'any 1989 i agrupa 284 entitats catalanes, van voler recordar la important tasca que fan els voluntaris, especialment en el moment actual.

Per difondre la tasca social que desenvolupen aquestes entitats i captar nous voluntaris, la plaça de la Catedral de Lleida va acollir ahir la Fira d'Entitats del Voluntariat. També es van organitzar tallers i activitats a càrrec d'alumnes del cicle formatiu Animació Sociocultural i Turística i de secundària de l'IES Ronda.

A la tarda, va tenir lloc a la Paeria l'acte de reconeixement als voluntaris. El 5 de desembre (demà) es commemora el Dia Internacional del Voluntariat.

Comparteix

Altres notícies del dia