⏯️ ILERNA i SEMIC reparteixen prop de 2.000 tauletes a estudiants i docents amb el projecte One to One

⏯️ ILERNA i SEMIC reparteixen prop de 2.000 tauletes a estudiants i docents amb el projecte One to One

dissabte 03 de desembre 2022

El Grup ILERNA, que consta de 9 centres de Formació Professional en tota la península, ha desenvolupat de la mà de SEMIC un projecte One to One amb gairebé 2.000 iPad aquest curs acadèmic 2022-2023.
Aquest model consisteix a proporcionar un dispositiu electrònic a cada alumne i docent que serveixi com a eina d'ensenyament i d'aprenentatge i que reuneixi, en un únic espai digital, totes les aplicacions que es necessiten per a impartir o rebre la formació del més alt nivell.
El dispositiu triat per a dur a terme aquest desplegament ha estat l'iPad de 9a generació per a una mica més de 1.800 alumnes i l'iPad Pro de 12,9" per a més de 140 docents.

Per a ajudar als alumnes en aquest desplegament han estat imprescindibles les sessions Open the Box, realitzades a l'inici del curs acadèmic. L'equip d'assessors de SEMIC especialistes en Educació van visitar tots els centres, classe per classe, assessorant alumnes en la posada en marxa del seu dispositiu, vinculat, d'una banda, a la seva identitat digital i, per un altre, a la consola central d'ILERNA.

Quan l'alumne treia el dispositiu de la seva caixa i l'encenia, introduint el seu usuari i contrasenya, l'iPad ja configurat prèviament comptava amb les eines i aplicacions necessàries ja instal·lades i preparades per al seu ús. Aquest és el desplegament Zero Touch, dit així perquè no es necessita en cap cas la intervenció manual, iPad per iPad, de l'equip tècnic de professionals IT d'ILERNA i de SEMIC.

Aquest desplegament ha estat un èxit gràcies a l'esforç col·lectiu fruit de la suma d'esforços entre els equips tècnics de SEMIC i d'ILERNA i gràcies a les facilitats de les eines Apple School Manager i JAMF School, com a plataformes de gestió de dispositius educatius.

Un element imprescindible de l'èxit d'aquest projecte ha estat la formació interna. Tots els docents i professionals dels 9 centres presencials d'ILERNA han rebut una formació per part de SEMIC a través d'un Apple Professional Learning Specialists (APL), un educador especialment capacitat en l'entorn i ecosistema Apple que orienta, assessora i fa costat als docents per a ajudar-los a desenvolupar les seves habilitats amb la tecnologia Apple, en aquest cas els iPad, i l'entorn digital d'Apple for Education, posant l'accent principalment en la innovació per a motivar als estudiants a continuar aprenent.

En aquestes sessions de formació els docents han après qüestions imprescindibles sobre l'ús i maneig de l'iPad com a eina educativa, fent èmfasi en l'aplicació Aula com a plataforma principal per a la gestió presencial de la classe i, de manera addicional, en altres eines didàctiques d'ofimàtica o específiques de cada àrea professional.

MIRA EL VÍDEO AQUÍ

← Tornar
© Ilerna · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ILERNA Carrer La Palma 33 · 25002 Lleida, Lleida · Tel: 973 72 78 78