La Fundació Aspros i la Fundació Verge Blanca impulsen el lleure inclusiu a Lleida

Tel: 973 278 087
FUNDACIÓ ASPROS Av. Joana Raspall, 30 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 278 087

La Fundació Aspros i la Fundació Verge Blanca impulsen el lleure inclusiu a Lleida

dimecres 29 de novembre 2023

La Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre que des de l’any 1962 treballa per aconseguir la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb la Fundació Verge Blanca, una organització sense ànim de lucre que des de fa cinquanta anys treballa a favor de l’educació en el lleure amb accions de voluntariat i des de l’àmbit professional. Les dues entitats s’uneixen, d’aquesta forma, per fomentar la inclusió social i la participació en activitats de lleure per part d’infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental del territori lleidatà. 

A través d’aquesta col·laboració es desenvoluparan propostes lúdiques i d’oci específiques que garanteixin l’accés de totes les persones. També es duran a terme formacions per part de professorat d’Aspros cap als equips dels centres d’esplai del MCECC Lleida, dotant els educadors i educadores amb habilitats i coneixements per oferir activitats de lleure inclusives i adaptades. A més, es promourà la creació de places d’infants i joves amb discapacitat als centres de Fundació Verge Blanca, rebent assessorament i suport per part d’Aspros.

D’aquesta forma, ambdues entitats fan un pas endavant en matèria de lleure i oci inclusius en el territori, podent arribar a més persones i oferint un ventall més ampli d’opcions.

Les activitats de lleure i oci com a eines d’inclusió

L’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental a activitats lúdiques i d’oci contribueix significativament a la seva inclusió social, ja que aquestes experiències fomenten el desenvolupament d’habilitats socials, emocionals i cognitives, millorant, d’aquesta forma, la seva qualitat de vida.

Garantir l’accés equitatiu a aquest tipus d’activitats és fonamental per promoure la igualtat d’oportunitats. Això no només beneficia les persones del col·lectiu, sinó que també contribueix a canviar percepcions i actituds de la societat, fomentant un entorn més inclusiu i respectuós amb la diversitat.

En l’actualitat, la Fundació Aspros compta amb “Som i Serem”, un servei de lleure i voluntariat inclusius amb més de 200 persones participants de totes les edats.

← Tornar
© Fundació Aspros · Tots els drets reservats · Avís legal ·
FUNDACIÓ ASPROS Av. Joana Raspall, 30 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 278 087