La Fundació Aspros inaugura la nova llar urbana Joan Escolar

Tel: 973 278 087
FUNDACIÓ ASPROS Av. Joana Raspall, 30 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 278 087

La Fundació Aspros inaugura la nova llar urbana Joan Escolar

dijous 08 de febrer 2024

La Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre que des de l’any 1962 treballa per aconseguir la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, ha inaugurat aquest matí un nou pis ubicat a l’Avinguda Madrid de Lleida, que ha estat batejat com “Joan Escolar”, en homenatge a qui va ser el director tècnic de l’entitat durant més de trenta anys. 

A l’acte d’inauguració han assistit la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Eugènia Puig-gros; el cap de servei de Suport a la Protecció Social, Antoni Reinoso; el cap de servei d’Atenció a les Persones, Manel Agustí; així com familiars del Joan Escolar, representants de la Direcció i professionals d’Aspros, persones ateses i figures de suport. 

Un model inclusiu d’habitatge 

El projecte d’habitatge de llars urbanes va ser pioner al territori amb l’obertura de la primera llar l’any 1982 i amb un model d’acolliment residencial al nucli urbà que promou l’autonomia i la inclusió comunitària de les persones. Amb la posada en marxa d’aquest nou pis, en el qual hi conviuran 8 persones amb discapacitat intel·lectual, la Fundació Aspros suma un total de 10 llars urbanes repartides per tota la ciutat de Lleida on hi viuen 105 persones. 

En record del Joan Escolar 

El passat 9 de desembre, el psicòleg i pedagog Joan Escolar va morir als 76 anys. Escolar va esdevenir un referent en la defensa de la dignitat i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. La seva visió i el seu humanisme el van portar a la creació de projectes innovadors a l’entitat, com les llars urbanes. 

← Tornar
© Fundació Aspros · Tots els drets reservats · Avís legal ·
FUNDACIÓ ASPROS Av. Joana Raspall, 30 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 278 087