Actualitat

Lleida crea el primer circuit de cros escolar amb 7 proves

SEGREcom
06-10-2015
  • Lleida crea el primer circuit de cros escolar amb 7 proves

Lleida estrenarà aquest any el primer circuit de cros escolar que comptarà amb set proves, una xifra que els organitzadors esperen augmentar a deu l'any que ve i a catorze el 2017. El Circuit Lleidatà de Cros naix recolzat per la Diputació, que sufragarà bona part de les despeses, i fruit de la col·laboració entre els Consells Esportius del Pla d'Urgell, Pallars Jussà i les Garrigues i els clubs de cada zona, en concret el CA Bellvís, Xafatolls i Esbufecs de Mollerussa i Joventut Atlètica d'Arbeca.

El campionat, que també puntuarà per als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, arrancarà el pròxim 25 d'octubre amb el Cros Esbufecs (Mollerussa), per continuar amb el Cros de Tremp (29 de novembre), Cros de les Borges Blanques (13 de desembre), Cros de Bellvís (17 de gener), Cros Intercomarcal Ramon Bellmunt d'Arbeca (7 de febrer), Cros Vila de Juneda (21 de febrer) i Cros de Golmés (6 de març). Els organitzadors esperen una participació total de 5.000 escolars.

El circuit, que té un pressupost d'uns 20.000 euros, tindrà totes les categories de base, des de la més petita, pollet (reservada a alumnes de P2, P3, P4 i P5), fins a la juvenil.

Hi haurà dos classificacions del campionat: una d'individual, en la qual puntuaran els cinc millors resultats, i una altra de global per equips. Els primers classificats tindran premis en material esportiu i la resta d'atletes fins al sisè lloc rebran un trofeu o una medalla acreditativa.

Com a novetat s'inclou també la categoria sènior, que puntuarà a part i que naix amb l'objectiu de donar cabuda als pares el hobby dels quals és el running i vulguin prendre part en les proves.

El preu de la inscripció serà de dos euros, vàlid per a totes les curses.

El diputat provincial Joan Ubach, que va presidir ahir la presentació del circuit a la Diputació, va destacar l'esforç que des dels Consells Esportius Comarcals s'ha fet "per promoure entre els nens l'hàbit saludable de l'esport, que amb la situació econòmica vigent tenia deficiències".

esperen 5.000 atletes

Confien a arribar a aquesta xifra en tot el circuit, que té un pressupost de 20.000 euros

Comparteix

Altres notícies del dia