⏯️ Nova iniciativa solidària per recaptar fons pels agricultors i ramaders afectats pels incendis

Tel: 973 199296
Logo McDonald's Lleida
Macdonal's Plaça de Sant Joan, 10. · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 199296

⏯️ Nova iniciativa solidària per recaptar fons pels agricultors i ramaders afectats pels incendis

dimecres 24 de agost 2022
“La hamburguesa que no pudo ser” McDonald's
Campanya McDonald's incendis

McDonald's, empresa líder de la restauració a Espanya, ha volgut mostrar una vegada més el seu compromís amb el camp espanyol amb el llançament de la iniciativa “La hamburguesa que no pudo ser”, un projecte que neix amb la ferma intenció de contribuir a pal·liar els efectes causats pels incendis que estan arrasant moltes zones del país i provocant importants danys sobre la superfície conreada i la ramaderia. Aquesta campanya pretén, a més, conscienciar als ciutadans sobre la situació en la qual s'han vist embolicats els agricultors i ramaders espanyols.

A aquest efecte, McDonald’s ha creat una hamburguesa que no existeix, però que simbolitza aquells productes que no es podran comercialitzar ja que els seus ingredients s'han destruït a conseqüència dels incendis. L'hamburguesa que no va poder ser es converteix així en l'últim llançament de la companyia, i estarà disponible en tots els restaurants d'Espanya durant les pròximes 3 setmanes.

L'hamburguesa que no va poder ser estarà disponible en els restaurants McDonald’s a través dels seus quioscos digitals, per un valor simbòlic d'un euro. Tots els fons recaptats per aquesta campanya aniran destinats a pal·liar les pèrdues causades pels incendis en la ramaderia i agricultura. A més, McDonald’s aportarà per a aquesta acció una ajuda directa de 50.000 euros en concepte de “compra d'algunes collites perdudes” que, juntament amb els diners recaptats en restaurants, també anirà destinat a aquesta causa.

Per a Luis Quintiliano, president de McDonald’s Espanya, “aquesta iniciativa està en línia amb el nostre propòsit corporatiu. Com a empresa, el nostre deure és estar prop de les comunitats en les quals som presents, i més encara en moments difícils com aquest, en el qual els incendis estan afectant de manera significativa al sector primari, amb el qual estem fermament compromesos. Des d'aquí vull, a més, fer una crida a tots els nostres clients i a la societat en general a sumar-se a aquesta acció”.

McDonald’s col·labora amb Cobadu per a aquesta acció solidària

Els fons recaptats amb aquesta campanya es donaran a la cooperativa Cobadu amb la qual McDonald's ha signat un acord de col·laboració. Aquesta cooperativa, amb més de 40 anys d'experiència, compta amb gairebé 11.000 socis i col·labora estretament amb institucions públiques, empreses, associacions i particulars per a fer arribar a agricultors i ramaders les diferents ajudes. 

Des del començament dels primers incendis, la cooperativa es va posar a la disposició dels afectats creant un comitè especial des del qual coordinar tota l'ajuda solidària, destinant als agricultors i ramaders tot el suport necessari i arribant així a les principals zones que han sofert els incendis. 

Els fons recaptats es destinaran a la recuperació dels camps afectats i de les pastures, sembrant prades per a recuperar l'erosió del sòl, ajudant així als ramaders a no separar-se de les seves terres. 

Big Good, una plataforma en suport al camp espanyol

Aquesta nova acció solidària forma part del projecte Big Good, que va arrencar en 2020 amb l'objectiu de fer costat al sector primari espanyol. Destaquen, fins avui, iniciatives com la que va donar origen al projecte amb el llançament d'una hamburguesa solidària creada en plena pandèmia per a ajudar als productors afectats pel tancament de l'hostaleria, o la instal·lació de Tòtems en els camps dels principals proveïdors de McDonald’s amb el missatge “Tot té un origen”, que és possible albirar en diversos camps espanyols, donant així testimoniatge constant de la importància que té per a la companyia l'agricultura i la ramaderia. Gràcies a aquest sector, McDonald’s compta amb més del 70% de la seva cistella de la compra d'origen local. 

Al costat de tot l'anterior, s'ha posat en marxa fa uns mesos +Camp, un programa d'escolta activa amb l'objectiu de conèixer les seves inquietuds i atendre les seves necessitats. Tot això, entorn de temes tan rellevants com la sostenibilitat, digitalització i igualtat i, dins d'aquest últim punt, aspectes com el paper de la dona rural o el relleu generacional, entre altres. Tot el treball realitzat a través de diferents comissions, la identificació de reptes, les recomanacions i conclusions quedarà recollit en un Llibre blanc del camp espanyol que McDonald's espera presentar a la fi d'any.

← Tornar
© McDonald's · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Macdonal's Plaça de Sant Joan, 10. · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 199296