Psicologia infantil

Centrepsicolleidacvidal
Centre Integral PsiCo Lleida Rambla Ferran 1, 5è 1a · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 805 948

Psicologia infantil

Psicologia infantil

Els problemes que ens podem trobar en l'àmbit infantil també són molt diversos, és una etapa de desenvolupament emocional, cognitiu i físic en la qual nostra atenció com a pares i mares es mostra expectant en relació al creixement del menor.

Acompanyar al menor al psicòleg, en molts casos, no significa que el nen/a o l'adolescent presenti un trastorn que ens hagi de preocupar permanentment. Generalment l'objectiu principal és acudir a la psicòloga especialista en infància, tan sol per ASSESSORAR-NOS COM A PARES/MARES I CONÉIXER REALMENT QUE SUCCEEIX, sense etiquetes ni diagnòstics que puguin condicionar-nos com a pares i mares.

Sol·licitar aquest SUPORT PROFESSIONAL (EDUCATIU I CLÍNIC) cada vegada aquesta mès normalitzat, grácies a la notorietat que ha adquirit la Psicologia al llarg dels anys.

Fins i tot com a pares, podem necessitar que ens recordin la importància de l'autocura cap a nosaltres mateixos donat que sovint, tal responsabilitat i tal ventall d'etiquetes i diagnòstics poden generar-nos una desmesurada ansietat en relaciò a la idea que nostre/a fill/a pugui tenir algun trastorn i per tant no sigui un nen "sá", i oblidar-nos d'actuar com a pares/mares "sans".

La psicòloga infanti i juvenil podrà faciltar una ventilació emocional i facilitar estratègies psicopedagògiques als pares i les mares.

Els àmbits d'intervenció que abastem són molt variats i inclouen des d'una perspectiva psicopedagògica per ACOMPANYAR L'INFANT O EL/LA JOVE EN EL SEU PROCÉS D'APRENENTATGE a una perspectiva clínica i psicològica que ABASTA L'ÀMBIT MÉS EMOCIONAL, SOCIOAFECTIVO I CONDUCTUAL.

QUÈ FA A UN/A PSICÒLEG/OGA INFANTIL?

La psicòloga realitzarà una o més entrevistes als pares per recollir l'anamnesi (història del desenvolupament del nen/a i la demanda) i posteriorment realitzarà sessions d'exploració psicodiagòstica amb el nen/a jove, per poder donar una devolució als pares i una orientació sobre la teràpia.

Les sessions amb els nens/es es duu a terme mitjançant el joc i altres activitats adaptades a la seva etapa de desenvolupament i relacionats amb la demanda. Segons el trastorn o problema, dependrà de la durada i la freqüència d'aquestes sessions, que requerirà la participació i el suport dels pares i les mares.

Àmbit PSICOLÒGIC i PSICOPEDAGÒGIC

› Ansietat

› Depressió

› Estrès infantil y/o Fòbies

› Alteracions del somni

› Fòbies i Addiccions

› Asperger i altres

› Altes capacitats

› Trastorns d'aprenentatge: Dislèxia, Disgrafia, etc

› Hiperactivitat i trastorns de l'atenció i la concentració

› Problemes de conducta

(Agressivitat, Negativisme desafiant)

› Problemes de timidesa i relació social

› Trastorns de l'alimentació

› Absència de motivació

› Pèrdues i processos de duel

› Problemes derivats de separació /divorcio dels pares

› Consum de drogues

› Maltractament o abús

← Tornar
© Centre Integral PsiCo Lleida. Cristina Vidal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Centre Integral PsiCo Lleida Rambla Ferran 1, 5è 1a · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 805 948