El Parc del Segre, primera infraestructura pública d’aigües braves que funciona amb plaques d’energia solar

Tel: 900373884
Peusa Passeig de Joan Brudieu, 17 · 25700 LA SEU D'URGELL, Lleida · Tel: 900373884
Localització

El Parc del Segre, primera infraestructura pública d’aigües braves que funciona amb plaques d’energia solar

dimarts 23 de febrer 2021

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell començarà a funcionar amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum que li proveiran energia solar 100% renovable del Pirineu, proporcionada per PEUSA. El subministrament d’aquest servei s’ha sotmès a concurs públic en el que havien quedat finalistes una vintena d’empreses. 

L’obra es posa en marxa el mes de març de 2021 i suposa instal·lar a les terrasses d’aquest complex esportiu de la ciutat de la Seu 60kWp de potència, amb un total de 153 panells solars de 415Wp, així com el subministrament energètic. “Un dels grans objectius d’aquesta legislatura és aconseguir que tots els equipaments municipals funcionin amb energia renovable, d’acord amb el Pla Especial Sostenibilitat i el Clima aprovat per l’Ajuntament de la Seu”, apunta Jordi Fàbrega, alcalde de la ciutat. “A més, estem molt contents que el concurs públic l’hagi guanyat de manera competitiva una empresa local com PEUSA. Estem doblement satisfets, per l’energia verda pel Parc i perquè qui la subministrarà reverteix al territori”.

 

Fins a 40.000 usuaris de mitjana gaudeixen cada any del Parc del Segre de la Seu, una instal·lació olímpica de titularitat municipal, que combina l’oferta lúdica adreçada a les persones com a espai d’oci i esbarjo amb la pràctica d’esports d’aigües braves al més alt nivell. Va ser construïda pels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

L’activitat en aquest espai està assegurada durant tot l’any gràcies a una minicentral elèctrica que regula el cabal d’aigua i un sistema de remuntadors mecànics que permet tornar a l’inici del circuit sense sortir de l’embarcació. Com a recurs esportiu, compta amb vestuaris, dutxes, un sistema de neteja del material (indumentària de neoprè, armilles salvavides, cascs, etc.) i un equip professional especialitzat.

← Tornar
© Peusa · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Peusa Passeig de Joan Brudieu, 17 · 25700 LA SEU D'URGELL, Lleida · Tel: 900373884