Normalitzar les onades de calor no és el camí a seguir

Tel: 602223253
Logo Becquel
Becquel Travesia As, 6 · 25180 ALCARRÀS, Lleida · Tel: 602223253

Normalitzar les onades de calor no és el camí a seguir

dimecres 19 de juny 2019

Meteocat, el servei de meteorologia de Catalunya comunica que des del dia de Sant Joan en endavant patirem una onada de calor que pot superar els 40 graus a moltes ubicacions de Catalunya. I si, llegiu onada de calor i no, no és el camí a seguir.

Sembla que la paraula onada de calor és ja una més com si no fos greu. Normalitzar onada de calor és sinònim d’anar cap a un camí sense retorn. Estem a dia 19 de juny, entrant a l’estiu, i arriba una de les onades més fortes de calor que recordem des del 2003.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’entrada d’una massa d’aire molt càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica i tindrem damunt del país durant la setmana vinent. Des del mateix dia 23 de juny, revetlla de Sant Joan, fins que el dimarts 25 tocarà sostre amb màxims que no hem tingut durant els últims anys.

La predicció de temperatures ens ofereixen unes màximes de 35 a 40 ºC i mínimes de 20 a 25 ºC durant la nit. Encara que Meteocat oferirà més informació a mesura que ens aproximem més a l’onada de calor.

Quan la temperatura màxima s’incrementa 1ºC, la mortalitat augmenta un 3,3%

Les onades de calor són efectes clars del canvi climàtic

FOTO: STEFFEN OLSEN (INSTITUT METEOROLÒGIC DE DINAMARCA)

Amb declaracions tan destacables com la que us hem incorporat just damunt d’aquest paràgraf no podem quedar-nos a casa, sota l’aire condicionat i dient que s’acabi ja l’onada com si fos una pluja d’hivern.

La mateixa ONU atribueix fenòmens meteorològics extrems al canvi climàtic. Diferents experts que són part d’Atribució Meteorològica Mundial (WWA, en anglès) conclou que el canvi climàtic provocat per les emissions de gasos d’efecte hivernacle ha duplicat les probabilitats que patim onades de calor com la que podem repetir aquesta setmana entrant i cada vegada seran menys excepcionals.

En algunes zones d’Espanya, el nombre de defuncions provocades per la calor podria multiplicar-se per 8 el 2050, produint-se més de 2.500 morts.

L’equip de Becquel us insta a seguir les normatives i els consells publicats en el lloc web de la Generalitat i que sobretot manteniu-vos tots hidratats, també les mascotes. I us animem a reflexionar si l’emergència climàtica que va fer oficial la Generalitat s’ha de començar a aplicar de manera imperativa i començar a cuidar el planeta, ja que estem realitzant passos cada vegada més determinants per empitjorar el panorama.

← Tornar
© Becquel · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Becquel Travesia As, 6 · 25180 ALCARRÀS, Lleida · Tel: 602223253