APTITUT ADAFOCLIMÀTICA

Tel: +34 973 220 149
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149

APTITUT ADAFOCLIMÀTICA

FRUIT MAP

FruitMap és un projecte impulsat conjuntament per, AFRUCAT, Associació Empresarial de Fruita de Catalunya i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural (DAAM), a través de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. El projecte compta a més amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona i d’Agroseguro.

 

És el resultat de la recerca duta a terme per un equip tècnic format per especialistes en clima, agronomia i sòl amb l’objectiu de crear un instrument útil a l’hora de planificar futures plantacions de fruita a Catalunya.

 

El resultat de l’estudi es plasma en un seguit de mapes d’aptitud que classifiquen els territoris de Catalunya segons la seva idoneïtat per a la producció de fruita dolça, idoneïtat que es fonamenta en al consecució d’una producció òptima qualitativament i quantitativa i el més sostenible possible pel que fa a la utilització d’inputs en el procés productiu.

 

El treball pren com a punt de partida les característiques de les principals varietats fructícoles que es planten a Catalunya, l’Atles Climàtic Digital de Catalunya i el Mapa de Sòls de Catalunya, i a partir d’aquesta informació crea i combina un seguit de variables agroclimàtiques i edàfiques que permet la classificació dels territoris.

 

 

← Tornar
© Afrucat · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149