Actualitat

La diferència entre gasoil i gasolina arriba a 9 cèntims per Setmana Santa

SEGREcom
19-04-2014
  • La diferència entre gasoil i gasolina arriba a 9 cèntims per Setmana Santa

En tot cas, el gasoil, utilitzat per prop del 80% del parc automobilístic estatal, és un 3 per cent més barat que durant les festivitats de l'any passat, quan la Setmana Santa es va celebrar al mes de març.
En el cas de Lleida, el preu mitjà del gasoil se situa actualment en els 1,3285 euros per litre. L'estació de servei que la serveix més cara es troba a Bellver de Cerdanya (1,449 euros/litre) i la més barata, a Tàrrega (1,208 euros/litre), mentre que la gasolina costa de mitjana 1,4025 euros per litre. La gasolina més cara es troba a Vielha, a 1,488, i la més barata a Oliana, a 1,317 euros/litre.

Fluctuacions a Lleida

En l'escenari actual, omplir a Lleida un vehicle de gasolina amb un dipòsit de 55 litres de capacitat costa 77,13 euros de mitjana, un 0,4% menys que la mitjana estatal, davant dels 73,06 euros que requereix l'ompliment del dipòsit d'un vehicle de gasoil, un 0,63% que a la mitjana de l'Estat.
Tot i així, el gasoil és un 2,4 per cent més barat a les gasolineres de Lleida que per Setmana Santa del març del 2013, mentre que la gasolina s'ha abaratit fins a un 3,4%.
L'abaratiment interanual del gasoil es dóna a conèixer en un moment en què el barril de cru Brent, de referència a Europa, s'encareix en dos dòlars, fins a 109 dòlars, mentre que la Texas sweet light se situa en 103 dòlars, el mateix nivell que fa una setmana.

Preus a Europa

Els carburants continuen costant a Espanya menys que a la mitjana de la Unió Europea (UE), on el litre de gasolina ascendeix a 1,544 euros i a 1,58 euros a la zona euro. Per la seua part, el preu del litre de gasoil ascendeix a 1,407 euros de mitjana a la Unió Europea dels 28 i a 1,386 euros a la zona euro.
En aquest sentit, cal recordar que el menor nivell de preus finals respecte als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, malgrat les pujades de l'IVA, els majors impostos autonòmics i els nous gravàmens al biodièsel, continua comptant amb una menor pressió fiscal.

gasolina més barata

Omplir un dipòsit de gasolina a Lleida surt més barat que a l'Estat, i de gasoil, més car

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?