El govern espanyol reformarà la llei del 'només sí és sí', segons 'La Vanguardia'

ACN
Publicat: 
28-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El govern espanyol reformarà la llei del 'només sí és sí', segons 'La Vanguardia'
    Peu de foto: 
    Congrés dels Diputats

El govern espanyol reformarà la llei del 'només sí és sí', segons ha informat aquest dissabte 'La Vanguardia'. Serà el Ministeri d'Igualtat, que dirigeix Irene Montero qui s'encarregarà de la iniciativa. Tot i que inicialment Unides Podem n'era reticent, el rotatiu atribueix el canvi a la llei a la pressió exercida pels socialistes després de les reduccions de condemna aplicades pels jutges en aplicació de la norma. El rotatiu, però, remarca que el govern espanyol no ha avançat cap a on anirà aquesta reforma.

La llei del 'només sí és sí' va entrar en vigor el 7 d'octubre i estableix una nova definició del consentiment sexual i elimina la distinció entre abús i agressió sexual. Amb la norma en vigor, però, alguns jutjats van començar a reduir penes a agressors sexuals en aplicació de la norma. Aquesta mateixa setmana, per exemple, va sortir de la presó un dels agressors sexuals a qui l'Audiència de Lleida va rebaixar la pena aplicant la llei. Se li va reduir la condemna, imposada el 2010, de 15 a 9,5 anys de presó per dos delictes sexuals a dues noies de 17 anys i per un delicte de robatori amb violència.

Davant de la revisió de sentències, la Fiscalia General de l'Estat va rebutjar rebaixar les penes si també es poden imposar amb la nova llei, però el Tribunal Suprem va dir que era "obligatori" revisar condemnes després de la llei. A finals del 2022, PSOE i Podem ja van esmenar la llei per intentar influir en el marge d'interpretació per part dels jutges.

Comparteix

També t'interessarà