El segon Premi d'Il·lustració del Segrià ja té guanyadors

REDACCIÓ
Publicat: 
17-12-2021
Actualitzat: 17-12-2021 12:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El segon Premi d'Il·lustració del Segrià ja té guanyadors

Un total de 68 obres s’han presentat a la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià, certamen convocat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i que ha tingut com a guanyadors Adriana Carballo, Narcís Cristina Groza i Oriol Villanueva. El jurat també ha reconegut amb un accèssit Jaume Castany.

La cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, destaca l’increment d’obres presentades i la seva alta qualitat: “les xifres de participació assolides en aquesta segona edició són plenament satisfactòries i confirmen l’èxit que la iniciativa ja va tenir en la seva primera entrega, l’any passat”. Així, a la categoria jove (de 16 a 24 anys) s’hi han presentat 51 obres, el que representa un 67% més que l’any anterior, mentre que a la categoria absoluta (a partir de 25 anys) ho han fet 17 obres, el que significa un increment del 89% respecte a la primera edició.

Les il·lustracions guanyadores i finalistes, un total de 17, formaran part de l'exposició itinerant que recorrerà els municipis del Segrià al llarg del 2022. En la categoria jove ha destacat la participació de l'alumnat de Escola d'Arts i Oficis Ondara de Tàrrega i de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

Pel que fa als guanyadors, a la categoria absoluta el primer premi, dotat amb 500€, ha estat per a Adriana Carballo, de Sunyer, amb l'obra ‘Lligams d'una vida passada’. Graduada en arquitectura tècnica per la UdL, Adriana Carballo ha estat una apassionada de l'art des de sempre, cursant classes de pintura a l'Escola d'Art Leandre Cristòfol. Dedica tot el temps lliure a crear i comparteix les obres al perfil d'instagram @artistadrianacm.

El segon premi, dotat amb 300€, ha estat per a Narcís Cristian Groza amb l'obra ‘L'altre costat del mirall’. Nascut a Romania i actualment resident a Lleida, Narcís Cristian Groza va iniciar la seva trajectòria artística mitjançant el món del vídeojocs i de l'audiovisual en 2D. Actualment es dedica a la pintura a l'oli i la il·lustració.

Pel que fa a la categoria jove, dotada amb 300€, el vencedor ha estat Oriol Villanueva, de Lleida, amb l'obra ‘Onírica’. Graduat en màster de Concept Art per la UA School de València, ciutat on va créixer personalment i professionalment, actualment Villanueva s’ha especialitzat en creació de continguts multimèdia.

El jurat també ha volgut reconèixer amb un accèssit Jaume Castany i la seva il·lustració ‘Vida, Ser, viure’. Castany repeteix per segon any consecutiu amb aquesta menció.

El jurat ha estat format per l’artista visual Carles Porta, la muralista Lily Brik, l’il·lustrador Matias Tolsà i la consellera i cap d'àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, actuant com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell. Tots ells han destacat l'augment del nombre de participants així com la creixent qualitat artística de les obres presentades, que han evidenciat un gran esforç per adaptar la creació a la temàtica del premi, que en aquesta edició era el monòleg final d’El Projecte Dànau’, de la dramaturga lleidatana Núria Casado Gual.

La convocatòria d’aquest premi té com a objectiu distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació; fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació; donar visibilitat als autors i autores de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent; i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil. La valoració del jurat s’ha fet en funció al compliment de les bases del certamen; l’adequació a la temàtica del premi; l’originalitat i creativitat de l’obra; els recursos tècnics emprats (composició, traç, color...); la qualitat artística de l’obra; i el criteri personal de cada membre del jurat.

Comparteix

També t'interessarà