Entitats culturals de Lleida insten a donar més suport al Museu

J.B.
Publicat: 
27-01-2021
Actualitzat: 27-01-2021 8:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Entitats culturals de Lleida insten a donar més suport al Museu

Els últims revessos als tribunals que afecten el Museu de Lleida (Sixena i Barbastre) han inundat de pessimisme un dels tradicionals defensors de la unitat de la col·lecció d’art d’aquest equipament: la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida. L’últim episodi, la licitació de l’operació de trasllat a Barbastre de les 111 obres reclamades des de la diòcesi oscenca, no ha fet més que reafirmar la sensació que cal continuar donant suport al Museu, però d’una altra manera. Maria Jesús Llavero, portaveu d’aquesta plataforma que agrupa més d’una vintena d’entitats culturals, va recordar que “continuarem reclamant la unitat de la col·lecció d’art i defensant amb tots els nostres esforços el Museu de Lleida, però som realistes i no creiem en aquesta Justícia en tot el que té a veure amb el litigi i tampoc veiem ara mateix un tercer conseller de Cultura arriscant-se que l’acusin de desobediència, com ja va passar amb les imputacions de Santi Vila i Lluís Puig, que encara cuegen als tribunals”.

D’aquesta manera, des de la Plataforma es reclamarà a les institucions que formen part del Consorci del Museu que donin suport incondicionalment a aquest equipament cultural de Lleida al marge del litigi i de la possible nova sortida d’obres d’art en direcció a Aragó. “Exigirem que el Museu de Lleida continuï tenint la categoria nacional, una cosa a la qual les administracions s’haurien de comprometre, més enllà que acabin sortint un centenar d’obres d’art; cal mirar al futur i les institucions han d’apostar per la continuïtat d’un museu que explica la nostra història”, va afegir Llavero.

D’altra banda, Llavero va recordar que la licitació pública del trasllat de les obres ja forma part de l’estratègia del Consorci recollida a les al·legacions presentades al jutge en contra de l’execució provisional de la sentència que obliga a entregar les obres a Barbastre abans del 15 de febrer. En aquest sentit, el director del Museu, Josep Giralt, va explicar en el seu dia que “li hem comunicat al jutge que necessitem un mínim de setze setmanes per preparar el trasllat: almenys quatre setmanes per als tràmits administratius i unes altres dotze perquè l’empresa elegida pugui elaborar tot l’embalatge per a tantes peces, amb caixes de diferents formes i mides”.

Comparteix

També t'interessarà