⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid

REDACCIÓ
14-09-2020
  • ⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid
  • ⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid
  • ⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid
  • ⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid
  • ⏯️ Èxit del Circ Picat tot i la Covid

Alpicat va tancar ahir la setena edició del Circ Picat, el Festival de Circ i Arts en Viu amb un èxit rotund malgrat la pandèmia, que va obligar a canviar-lo de data (del juny al setembre) i a redissenyar-lo per complet. El director del certamen, Jordi Escuer, va fer un balanç molt positiu i va afirmar que “hem esgotat totes les entrades, però la satisfacció no és només per aquesta raó sinó perquè les companyies han estat a un gran nivell, amb una molt bona predisposició per part de tots”. Així mateix, va afegir que “les mesures i protocols de seguretat i higiene han funcionat sense incidències, per la qual cosa podem dir que hem viscut un dels millors anys de Circ Picat, amb èxit a nivell de públic i també per les prestacions de les dotze companyies catalanes, que han ofert tres estrenes”.

La pandèmia va obligar a canviar la programació del festival, atès que va ser impossible comptar amb formacions internacionals. Això es va traduir en un cartell integrat exclusivament per companyies catalanes. Tanmateix, els organitzadors van afirmar que ha servit per posar-les en relleu i ajudar-les. L’alarma sanitària també ha marcat l’espai on s’ha desenvolupat el festival, que habitualment se celebrava en diferents escenaris de la localitat. En aquesta edició, el parc del Graó ha estat l’epicentre amb un total de tres escenaris. També s’han seguit tots els protocols sanitaris, des dels espectadors fins als artistes.

S’ha omplert el 80% de l’aforament en els 49 esdeveniments que s’han programat des del juliol

Les entrades adquirides amb reserva prèvia, la instal·lació d’un punt d’accés amb gel hidroalcohòlic, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, la distància social, sortides i entrades esglaonades i neteja i desinfecció prèvia i posterior dels espais utilitzats pel públic i els artistes. El certamen ha comptat amb Penélope&Aquiles, Sound de Secà, Puppae Company, El Que Ma Queda, Teatre Mòbil+Marcel Gros, My Santa Company, Circ Vermut, The Sullivan’s, Guga & Silvia i la Companyia Vaques. Júlia Farrero, amb Teia, va inaugurar el festival. Precisament, ahir aquesta artista va tancar el Fase Cultura a Lleida.

La resposta del públic ha estat positiva, atès que s’ha omplert el 80 per cent de l’aforament total. Concretament, 4.625 places per poder respectar totes les mesures de seguretat sanitàries imposades per la Covid-19, de les quals s’han venut o reservat amb cita prèvia 3.452. L’ajuntament de Lleida no descarta que el projecte tingui continuïtat i que se celebrin noves edicions.

Clausura del ‘Fase Cultura’ amb un balanç “altament positiu”

L’espectacle Teia de Júlia Farrero va posar el colofó ahir a la nit al cicle d’estiu Fase Cultura de la ciutat de Lleida organitzat per la Paeria. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va fer un balanç “altament positiu” perquè, malgrat totes les circumstàncies sobrevingudes a causa del coronavirus, “s’ha pogut mantenir aquesta activitat durant aquests mesos i s’ha pogut oferir a la ciutadania tota una sèrie d’activitats d’un dels sectors més afectats per l’impacte de la crisi sanitària. L’hi devíem i per això hem apostat en gran manera per grups i companyies de Km 0”. El cicle s’ha celebrat els caps de setmana del mes de juliol, d’agost i de setembre amb arts escèniques, música, cine i dicersos espectacles multidisciplinaris. En total, s’han programat quaranta-nou esdeveniments en més d’una dotzena d’espais singulars de la capital del Segrià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta