Les infraestructures protagonitzen l'inici de la precampanya a Lleida

X. R. / J. G. M.
30-12-2020
  • Les infraestructures protagonitzen l'inici de la precampanya a Lleida
  • Les infraestructures protagonitzen l'inici de la precampanya a Lleida
  • Les infraestructures protagonitzen l'inici de la precampanya a Lleida
  • Les infraestructures protagonitzen l'inici de la precampanya a Lleida

La reivindicació d’infraestructures per a Lleida ocupa un lloc central en els primers actes de la precampanya del 14-F a les comarques lleidatanes. ERC va anunciar ahir que, gràcies a una esmena seua, els pressupostos de l’Estat inclouran 100.000 euros per a estudis i projectes de nous accessos a l’AP-2 des de l’N-240, una vegada expiri la concessió de l’autopista a l’agost. La portaveu i cap de llista per Lleida, Marta Vilalta, va dir que vetllaran per aquests estudis per “enllaçar les dos infraestructures i que no sigui necessari desdoblar l’N-240”. D’altra banda, va celebrar la disposició de la CUP a entrar en el pròxim Govern i va valorar que cal “acumular forces” per “forçar l’Estat a poder exercir el dret a l’autodeterminació”. Va reclamar la llei d’amnistia per “acabar amb la repressió i les causes contra l’independentisme”.

Al Pla d’Urgell, la presidenciable del PDeCAT, Àngels Chacón, va firmar el manifest del seu partit a Lleida, el primer punt del qual reclama “assegurar les inversions de les infraestructures que necessitem i revertir l’abandó de les últimes dècades”. Chacón va dir que el document és una “crida a mostrar sense complexos l’orgull i actius de Lleida”. El cap de llista lleidatà, Marc Solsona, va remarcar que “defensar el que és nostre és defensar Catalunya, perquè com millor li vagi a Lleida, millor li anirà a Catalunya”.

Per la seua part, altres formacions polítiques estan immerses en preparatius per presentar-se a les eleccions. És el cas de la nova Junts per Catalunya, que prosseguia ahir la campanya de recollida d’avals per poder presentar-se per primera vegada a uns comicis. Ho va fer als mercats setmanals de les Borges Blanques i Bellpuig. El partit aprofita l’exigència legal de reunir l’aval del 0,1% de l’electorat de la província com una precampanya per donar-se a conèixer. D’altra banda, la comissió electoral del PSC va corroborar Òscar Ordeig com a cap de la candidatura socialista per Lleida, amb Judith Alcalà com a número dos i Sílvia Romero en tercer lloc.

El 15 i 29 de gener es decideix si hi ha eleccions el 14-F

La Generalitat ha fixat els dies 15 i 29 de gener com a dates clau per decidir si l’evolució de la pandèmia permet celebrar les eleccions del dia 14 de febrer, tal com està previst. Abans de decidir canvis es buscarà consens entre els partits. Així ho preveuen els protocols que va aprovar ahir el Procicat. Per una altra banda, el vot per correu ja es pot sol·licitar i el tràmit es pot formalitzar fins al dia 4 de febrer. Les paperetes s’hauran d’enviar entre el 25 de gener i el 10 de febrer. Les candidatures es presentaran entre el 6 i l’11 de gener i es proclamaran el 18. La campanya electoral començarà el 29 de gener i acabarà el 12 de febrer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?