Lleida celebra la dotzena edició de l’Obert del Centre Històric

REDACCIÓ
16-09-2021
  • Lleida celebra la dotzena edició de l’Obert del Centre Històric

Prop de cinquanta entitats i establiments del Centre Històric participen en la dotzena edició de l’Obert, que se celebra del 17 al 19 de setembre. La inauguració tindrà lloc aquest divendres, a les 19.30 h, a la pista de la Panera, espai que acollirà tot seguit l’obertura de l’exposició “Dones Desdibuixades”, amb la prosa d’Emili Bayo i la poesia de Pere Pena, i l’actuació del grup Dwayna, organitzada per l’Espai Orfeó i Casa de la Música.

Fins diumenge se succeiran una quarantena de propostes, des de visites guiades a concerts, passant per diferents vermuts, teatre, activitats familiars, cíviques i culturals. L’aforament serà limitat. El carrer Cavallers acollirà un mercat de proximitat el dissabte, de les 10 a les 21 h.

L’Obert és una excel·lent ocasió per redescobrir el Centre Històric. Els principals monuments i equipaments del barri, així com diferents associacions i col·lectius, celebren jornades de portes obertes, visites i activitats especials. Durant aquest cap de setmana es poden visitar el Centre d’Art la Panera, el Museu de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera, la Galeria d’Art Espai Cavallers, la Biblioteca Pública, el Museu de l’Aigua, la Sala Manolo Calpe a la Fecoll, la Capella del Peu del Roser, la Parròquia de Sant Andreu i l’Oratori de Nostra Senyora dels Dolors, entre altres.

També s’han programat recorreguts guiats pel Parador de Turisme, la Seu Vella, així com les rutes de Turisme de Lleida i els recorreguts del Bus Turístic.Tornen els concerts Km.0 de la Casa de la Música a l'Obert Centre HistòricConviure al barri

Diumenge, entre les 17 i les 22 h, a la plaça del Dipòsit tindran lloc un seguit d’activitats organitzades per les Comissions del Consell de zona 01 “mediació i diversitat” i “manteniment i convivència” dins del projecte Conviure al Barri. Hi haurà una gimcana, ball tradicional, sabar senegalès, pintura facial per a nens i nenes, micròfon obert, una intervenció artística del col·lectiu Promethea i degustació de bissap i te marroquí.

Farra Bordeus

La tradicional Farra Bordeus que organitzen els Castellers de Lleida se celebrarà dissabte, de les 20 a les 22 h, als Jardins de Santa Clara, amb aforament limitat. Serà un entrepà i concert a la fresca amenitzat per Sheila & Carlos.

Homenatge a Jordi Pàmias

Dissabte, a les 18 h, tindrà lloc l'homenatge al poeta Jordi Pámias "He besat la terra humida", a l'Espai Orfeó. L'acte inclourà un recital audiovisual, amb la intervenció de la Companyia Casigalls.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta