Prepara la pell per a l'hivern

LLEIDACOM / Noelia García / Farmàcia Solsona Fígols
24-11-2020
  • Prepara la pell per a l'hivern

Les baixes temperatures de l'hivern poden causar múltiples problemes al nostre organisme, des de les conegudes malaties hivernals com poden ser grips i refredats, fins a trastorns a zones mé sensibles com ara la pell. La Farmàcia Solsona Fígols ens explica com preparar la nostra pell per afrontar el fred durant aquest hivern.

Si tens la pell sensible ja sabràs que aquest tipus de pell és de la més vulnerable davant les agressions externes i, si la teva pell és especialment propensa als èczemes, segurament sabràs que a l'hivern has de protegir-la molt bé. És recomanable avançar-te en la prevenció, aportant una hidratació intensa a la tardor per ajudar a reforçar la barrera protectora natural de la pell contra el fred de l'hivern.

Aquestes són les tres accions que des de la Farmàcia Solsona t'aconsellem per protegir la teva pell de cara a l'hivern:

Protegeix la micro flora de la pell

Hauràs sentit parlar en algunes ocasions de la micro flora bacteriana, ja que són varis els òrgans del nostre cos que compten amb ella. De fet, totes les mucoses que formen les cavitats del nostre cos estan recobertes per un tapís de bacteris i microorganismes anomenats micro flora. La seva funció és la de protegir al nostre cos enfront d'infeccions i agressions externes. L'aportació de prebiòtics de forma localitzada a la pell ajuda a protegir-la, ja que és la primera línia de defensa protectora de la pell.

Regenera la barrera cutània

A més de reforçar la seva funció protectora, en la pell sensible és necessari regenerar la barrera fisiològica de la pell. L'estructura d'aquesta barrera protectora queda danyada amb les agressions externes, de manera que és més fàcil que la pell en el seu conjunt (encara que també a les capes més internes) pugui veure's afectada. Algunes substàncies naturals, com determinats olis vegetals ajuden a reestructurar la barrera lipídica de la pell, que té una funció protectora.

Mantenir un bon nivell d'hidratació

Hidratar la pell és un bàsic que cal valorar, especialment quan es tracta de pell sensible. Per a una hidratació intensa és recomanable aplicar una crema emol·lient que contingui lípids i humectants que actuïn de forma perllongada. Així s'aconsegueix calmar la molesta sensació de picor pròpia de la pell atòpica o molt sensible i s'evita entrar en un cercle viciós de gratat i picor que només porta a empitjorar la situació.

 
Si vols preparar-te per estar perfecte durant les festes de Nadal no oblidis cuidar-te dels virus i les malaties que ens acompayaran aquest hivern. 
 
 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?