Referent de la setmana

Eva Ribalta

Eva Ribalta

L'exitosa atleta lleidatana es converteix en la primera presidenta de la nounada Associació Esport Femení Lleida

Eva Ribalta és una atleta lleidatana de 45 anys, fondista i triatleta insigne, ja que, per citar només alguns dels seus èxits més rellevants, és campiona d’Espanya de triatló de llarga distància en el seu grup d’edat i campiona del món de marató veterans. A més, es va proclamar també campiona d’Espanya de marató, en la categoria de veterans F-40 i va ser tercera a Estatals de mitges maratons.

Per nosaltres sempre ha estat un referent, però, a banda de tots aquests èxits, enguany hem de destacar-la per convertir-se en la primer presidenta de la nounada Associació Esport Femení Lleida, entitat amb vocació d'ipulsar, potenciar i donar major visibilitat a l'esport femení arreu del territori. També propugnarà “la igualtat efectiva de l’esport femení”, així com la tolerància zero amb la violència i la discriminació, a més de defensar la conciliació entre “la pràctica esportiva i els estudis, la maternitat o les lesions”. 

L’atleta indica que "el nostre punt de partida són els deu anys de grans de sorra que ha anat posant Jos Farreny des de Dona Balàfia", a les quals agraeix "tota la seua feina a través de les Jornades Dona i Esport i que ara ens passa el testimoni”. Tot i assumir el càrrec de primera presidenta de l'Associació, Eva Ribalta estarà acompanyada a la junta per moltes altres dones molt vinculades al món de l’esport, com són Jos Farreny, Vanesa Ortega, Núria Duch, Sílvia Franco, Mercè Ciutat, Anna Fillat, Carme Cabanillas, Irece Badia i Andrea Pardell. 

Amb elles, fa una crida a totes les dones esportistes o vinculades a l’esport. “No tenim socis ni quotes. Hi ha una altra figura, la d’amigues de l’Associació Esport Femení Lleida. I també volem que s’hi impliquin els homes”. “Sortim d’aquí amb feina a fer. Volem mirar i escoltar. Ens oferim per a això, per fer visible l’esport lleidatà, no només el de la ciutat, el de tot el territori”. 

Comparteix

Altres referents

Juan Ferrer, director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà
11 juny de 2019

No es compleixen 25 edicions cada any.

Lleida Llista Blava
30 abril de 2019

El Lleida Llista Blava segueix fent història. L'equip d'hoquei patins ha aconseguit per segon any consecutiu alçar-se com a campió de la Europe Cup...

AECC Lleida
07 febrer de 2019

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer Lleida és una entitat sense ànim de lucre que fa més de 50 anys que lluita per disminuir l'impacte que causa aquesta malaltia.

Pàgines

Agenda

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Enquesta