La missió llatinoamericana fa més de cinquanta contactes empresarials a Municipàlia

REDACCIÓ
Publicat: 
25-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La missió llatinoamericana fa més de cinquanta contactes empresarials a Municipàlia
  • La missió llatinoamericana fa més de cinquanta contactes empresarials a Municipàlia
  • La missió llatinoamericana fa més de cinquanta contactes empresarials a Municipàlia

“Una de les millors edicions de Municipàlia a nivell de contactes fets i de possibilitats potencials de negoci”. María García Pizarro, vicesecretària general primera de la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM), ha explicat que la missió tècnica d’autoritats de diversos països d’Amèrica Llatina —una trentena de representants d’Argentina, Bolívia, El Salvador, Equador, Mèxic, Perú, República Dominicana i Veneçuela— que s’ha desplaçat aquests dies al saló Municipàlia “ha funcionat molt bé, amb un total de 20 trobades empresarials conjuntes de la delegació i més de 30 reunions de networking individuals, algunes fins i tot fora de programa, una mostra de l’alt interès que hi havia per part del delegats llatinoamericans pels equipaments i serveis que s’oferien al saló”.

Maria García considera que l’èxit de la missió, que ha registrat “8 o 10 visites empresarials més que en la darrera edició” rau en una combinació de factors. “Per començar, hi havia moltes ganes de reactivar projectes municipals després de l’aturada provocada per la pandèmia; en segon lloc, la delegació d’enguany comptava amb un percentatge més alt d’alcaldes —recordem que la missió esta composada per alcaldes, però també regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts municipalistes—, que tenen un poder de decisió més gran a l’hora de tancar operacions; i, finalment, els representants llatinoamericans han trobat enguany una mostra amb moltíssimes solucions tècniques interessants”.

Noves vies de negoci

En aquest sentit, vicesecretària de la UIM ha explicat que l’interès de la delegació s’ha centrat en sectors molt variats, però especialment en el del mobiliari urbà, la seguretat ciutadana i la recollida de residus, ”tot i que també en altres temes més anecdòtics, com és el cas d’una autoritat mexicana que, poc abans del tancament de la fira, s’ha interessat en unes curioses dutxes en forma de taula de surf per a les platges de Cancún”. Com a curiositat interessant, ha afegit també que en el decurs dels diàlegs empresarials “han sorgit noves vies de negocis, com la possibilitat de comprar patents de certs productes per fabricar-los als països llatinoamericans i evitar així un transport cada dia més car i insegur”.

Els participants en la missió tècnica llatinoamericana han conegut de primera mà solucions per optimitzar la gestió municipal però han participat també en diverses activitats —conferències inaugural i de cloenda, conferències sectorials, experiències de millora, diàlegs empresarials, espais de trobada i visites presencials als estands— destinades a intercanviar experiències i a debatre sobre els nous reptes que afronten els municipis per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, considera que la missió tècnica d’autoritats de països d’Amèrica Llatina “és una de les potes més importants de consolida la ferma vocació internacional de Municipàlia, i que fan d’aquest saló un referent a nivell del sud d’Europa, però també d’altres continents”.

La presència de la missió tècnica internacional a Municipàlia 2012 és el resultat de l’acord de col·laboració signat el mes de juliol entre la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) i Fira de Lleida. El conveni va donar continuïtat als acords previs firmats el 2015, el 2017 i el 2019. En total, les quatre presències de la missió tècnica internacional de la UIM han portar a Municipàlia un total de 113 autoritats locals, directius, assessors i empresaris d’una quinzena de països llatinoamericans.

La 21a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 5a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure) s’ha desenvolupat del 19 al 21 d’octubre a Lleida amb 22.538 visitants professionals —un 18% més que en l’anterior edició— procedents de 23 països de 4 continents.

Comparteix

També t'interessarà