Comença la segona fase d'admissió dels ensenyaments de formació professional

ACN
Publicat: 
14-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença la segona fase d'admissió dels ensenyaments de formació professional
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El Departament d'Educació ha encetat aquest dimarts el procés de la segona fase d'admissió dels ensenyaments de formació professional, tant pel que fa al grau mitjà com al grau superior, amb un total de 20.311 places vacants. Avui s'han fet públiques totes les places al web del Departament i als centres que les ofereixen, i la fase d'admissió pròpiament dita començarà a partir de demà i durarà fins al divendres 16 de setembre. Els aspirants que en la primera fase van quedar en llista d'espera podran ampliar ara la sol·licitud inicial. Tots han rebut un correu electrònic amb un enllaç per avisar-los i facilitar-los el procés.

De les 20.311 places vacants 10.019 són de grau mitjà i 10.292 de grau superior. El nombre d'aspirants no es podrà conèixer fins que no acabi el nou procés de preinscripció iniciat avui.

Educació afirma que l'aposta del Departament en aquesta preinscripció ha estat garantir la continuïtat en els estudis de l'alumnat de 16 anys. A hores d'ara, el 97,2% d'aquest alumnat ha obtingut una plaça desitjada, el 90,7% dels quals en la primera petició. L'índex d'assignació de places d'aquest alumnat és un 30% superior al del curs passat.

Cal recordar que en la primera fase de la preinscripció hi va haver queixes pel suposat desequilibri entre l'oferta d'aquest nivell formatiu i la demanda, que va deixar 20.000 aspirants sense plaça.

Calen millores

En aquest sentit el Departament ha assumit que, de cara al proper curs, el procés de preinscripció de la Formació Professional "ha de viure noves millores per simplificar més el tràmit", així com valorar la implantació de millores també al seu calendari.

En tot cas també ha subratllat que el procés de preinscripció d’FP és "complex" i ha recordat que els aspirants poden fer sol·licituds "molt selectives", escollint no només per cicle formatiu sinó també centre i torn.

A més, el nombre de vacants "varia a cada pas del procés" perquè un percentatge "molt alt" de l’alumnat que ha obtingut una plaça assignada finalment no s'acaba matriculant i això fa que es generin noves vacants que poden ser ocupades per persones que havien quedat en llista d'espera.

Comparteix

També t'interessarà