Junts demana ampliar el recorregut dels busos urbans a Ciutat Jardí

Junts demana ampliar el recorregut dels busos urbans a Ciutat Jardí

dimecres 06 de setembre 2023

El grup municipal de Junts per Catalunya a Lleida proposa al govern de la Paeria que estudiï la possibilitat d’ampliar el recorregut dels autobusos urbans per Ciutat Jardí. Aquest ha estat un dels temes plantejats pel grup a la Comissió Informativa de Seguretat, Mobilitat, Civisme i Convivència. Els veïns del barri de Ciutat Jardí han traslladat al grup de Junts aquesta necessitat, donat que actualment la línia d’autobús urbà només cobreix una part del barri. Per això, demanen a l’equip de govern municipal que estudiï la possibilitat d’ampliar alguna de les línies per tal de donar una major cobertura amb el transport públic a aquesta zona de la ciutat.

D’altra banda, Junts ha preguntat a la Comissió, sobre l’anunci de l’equip de govern del dia 23 d’agost, de creació d’un cos d’inspecció per actuar d’una manera més contundent contra l’incivisme que pateix la ciutat de Lleida. Es va anunciar que les responsabilitats que hauria d’exercir aquest cos d’inspecció s’assignarien a diferents tècnics municipals de manera transitòria. Des de Junts demanen més detalls sobre quantes persones han d’integrar aquest cos d’inspecció i quins són els departaments municipals afectats per aquesta transitorietat. El grup també ha preguntat sobre les funcions que exerciran aquestes persones en aquesta nova activitat i si tenen els requisits per poder-les desenvolupar.

Junts per Catalunya també s’ha interessat per l’incendi ocorregut el passat 30 d’agost en un edifici del barri de la Mariola i per l’anunci de l’alcalde sobre l’enderroc d’una de les escales de l’edifici del Grup Mariola, una actuació que ha d’anar acompanyada d’un seguiment per part del cos de la Guàrdia Urbana, ja que els habitants van forçar l’entrada a l’edifici. Per aquest motiu, Junts demana clarificar quines actuacions s’han dut a terme per garantir la convivència a la zona, si es preveu alguna actuació coordinada entre la Guàrdia Urbana i els Serveis Socials i si ha estat possible ressituar totes les persones que es trobaven a l’immoble.

En matèria de seguretat, Junts també ha preguntat sobre l’anunci de l’alcalde Fèlix Larrosa de creació d’una patrulla pròpia de la Guàrdia Urbana per l’Horta de Lleida i que es va comprometre a portar-ho davant de la Junta de Seguretat Local. És per això que Junts pregunta al govern municipal que concreti en què consistirà exactament aquesta patrulla, quants efectius en formaran part i de quins serveis sortiran els agents que s’hi integrin.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida