Junts reclama un Centre Cívic al barri del Clot i Confluències

Junts reclama un Centre Cívic al barri del Clot i Confluències

diumenge 10 de setembre 2023

En el marc de les visites que Junts per Catalunya està duent a terme amb les Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida, el grup municipal s’ha reunit amb l'AVV del Clot i Confluències, presidida per Montse Salvatella, per escoltar i recollir les diverses reivindicacions del barri, entre les quals hi destaca la demanda d’un equipament municipal que actuï com a Centre Cívic. El barri del Clot i Confluències està inclós en la zona 15 de Lleida, és un dels més poblats de la ciutat i acull una població força envellida i d’origens molt diversos.

Durant la trobada amb la portaveu del grup de Junts, Violant Cervera, la regidora, Neus Caufapé, i el regidor, David Melé, l’entitat veïnal explica que, des de finals de l’any 2021, disposen d'un despatx, només dos dies a la setmana, a l’església de Santa Maria Magdalena, al número 10 del carrer Ramon Llull, arran del conveni de cessió de l'Ajuntament de Lleida amb la Unitat Parroquial del Pilar i Santa Maria Magdalena i el Bisbat de Lleida. Actualment, aquestes condicions són insuficients per a poder desenvolupar totes les seves activitats comunitàries, ni dels diferents col·lectius i entitats que hi conviuen al no disposar de cap equipament públic.

Des de l’AVV també han traslladat al grup de Junts per Catalunya altres problemàtiques en relació a l’incivisme, l’habitatge, el manteniment dels carrers i la seguretat al barri. Per fer-ne front, l’entitat veïnal demana un plans de neteja, manteniment, arranjaments i d’habitatge més acurats i efectius, així com més sancions contra l’incivisme.

Concretament, els veïns i veïnes del Clot expliquen a Junts que el barri està poc cuidat, sobretot pel que fa a la neteja d’espais públics, amb places i carrers bruts i escombraries fora dels contenidors. Per aquest motiu, demanen mesures concretes, com ara l’ampliació del nombre de contenidors, especialment per als comerços, o l’impuls de campanyes de civisme i formació sobre reciclatge.

Tenint en compte que el barri del Clot és un dels més envellits de la ciutat, l’AVV reclama també l’arranjament de carrers i voreres, posant el focus al carrer Alfred Perenya, més enllà de l'ampliació de voreres al tram comprès entre l’Avinguda de l’Alcalde Rovira Roure i el carrer d’Enric Granados, a la Zona Alta.

Per la seva part, la portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Lleida, Violant Cervera, afirma que el grup municipal vetllarà perquè el govern de la Paeria reculli i faci efectives les demandes de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot i Confluències.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida