Junts reclama accions concretes per prevenir i reduir l’abandonament escolar a Lleida

Junts reclama accions concretes per prevenir i reduir l’abandonament escolar a Lleida

dimarts 12 de setembre 2023

El Grup Municipal de Junts a Lleida reclama a la Paeria que emprengui accions concretes per a la prevenció i la reducció de l’abandonament escolar prematur a la ciutat. Junts recorda que el passat 23 de març de 2023, el conseller d’Educació va informar en roda de premsa que, per primera vegada, compartiria amb els municipis les dades d’abandonament de l’alumnat com a principal mesura del Pla de xoc contra l’abandonament prematur.

Caufapé demana a la Comissió d’Acció i Innovació que es donin a conèixer aquestes dades i que la Regidoria d’Educació anuncïi quines accions es duran a terme per prevenir i reduir l’abandonament prematur. D’altra banda, el grup municipal també remarca que el Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat de Lleida, fruit de la col·laboració entre la Generalitat i la Paeria, és vigent des de fa molts anys. Es tracta d’una informació que s’adreça a tota la comunitat educativa i que des del grup reivindiquen que hauria d’estar a l’abast de tota la ciutadania per a la seva consulta. Per aquest motiu, Junts reclama a la Comissió que s’indiqui on es troba publicat el Pla Educatiu d’Entorn vigent.

En aquesta mateixa línia, el grup municipal també apunta que el Projecte Educatiu de ciutat va ser aprovat en el Ple de la Paeria del 31 de març de 2023, i a hores d’ara encara és desconegut per tota la comunitat educativa i per la ciutadania en general. Per això, Junts lamenta que encara no s’ha fet difusió del projecte als centres educatius i formatius ni a la ciutadania de Lleida, els quals haurien de ser els primers destinataris. Per aquest motiu, demana un aclariment sobre quan i com es farà la difusió corresponent.

Seguidament, el grup municipal recorda que el govern anterior va realitzar una guia d’estudis postobligatoris, tot remarcant que existeix una Lleida versió definitiva de la mateixa. Amb tot plegat, Junts demana a la Paeria que expliqui com i quan es donarà a conèixer.

Finalment, el grup municipal lamenta la tragèdia causada pel terratrèmol al Marroc i les greus conseqüències per a la població del país. Atenent les declaracions de l’Alcalde, Junts demana a la regidoria de Cooperació que es detallin quines actuacions es duran a terme des de l’Ajuntament de Lleida i quin ha estat l’acord al qual s’ha arribat per part de la regidoria amb els col·lectius i entitats marroquines.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida