Junts prioritza el Pla de l'Estació per davant de Torre Salses

Junts prioritza el Pla de l'Estació per davant de Torre Salses

dimecres 17 de gener 2024

El grup municipal, a través del grup de Junts al Parlament, va demanar detalls sobre la llicència de Promenade a Torre Salses i la resposta del Govern de la Generalitat confirma que sí inclou petites superfícies


El passat mes d’octubre, Junts va demanar detalls sobre la llicència comercial sol·licitada per Promenade Lleida SL a la Generalitat de Catalunya per la implantació del projecte comercial de Torre Salses als terrenys ubicats al sector SUR 42 de Lleida ciutat. El grup municipal ha pogut constatar que aquesta llicència sí contempla la implantació de petites superfícies

La portaveu de Junts a la Paeria, Violant Cervera, remarca que aquesta constatació “referma encara més la importància i la necessitat d’impulsar el Pla de l’Estació, com a projecte socio-comercial i d’oci cohesionat que, dins la trama urbana consolidada de Lleida, fa una funció de cohesió social i esdevé un motor econòmic”. En aquest sentit, Cervera afirma que Junts “no donarem suport a cap iniciativa ni tràmit que comporti el desplegament d’un equipament comercial d’aquestes característiques”, tot reivindicant que si el projecte de Torre Salses ha de seguir endavant, “ha de ser com a parc de mitjanes i grans superfícies”.

Sobre la llicència sol·licitada per Promenade Lleida SL, Junts ha rebut resposta en relació al nombre, tipologia i superfície individualitzada dels establiments, així com la possibilitat que l’equipament comercial permeti la implantació de petites superfícies comercials. Pel que fa a la tipologia d'establiments que s’hi poden implantar, el projecte comercial hi preveu 38.135 m2 de superfície de venda (sv), que està formada per:

  • Gran establiment comercial Territorial (GECT > 2.500 m2 sv): 2 establiments
  • Gran establiment comercial (GEC > 1.300 < 2.500 m2 sv): 4 establiments
  • Mitjà establiment comercial (MEC > 800 < 1.300 m2 sv): 13 establiments
  • Petit establiment comercial (PEC < 799 m2 sv): 35 establiments

Pel que fa a la regulació dels usos comercials i la possibilitat que l'equipament comercial impulsat per Promenade Lleida SL permeti la implantació de petites superfícies comercials, la llicència s’admet en totes les seves categories (petit, mitjà, gran i gran establiment comercial territorial). Concretament, pel que fa a la clau 12C l'ús comercial s'admet amb:

  • Petits establiments comercials: s'admet sense condicionats
  • Mitjans establiments comercials: Admès dins de la TUC
  • Grans establiments comercials i Grans establiments comercials territorials: admesos dins de la TUC i amb EAMG (Estudi d'Avaluació de la Mobilitat Generada).
  • Establiments comercials singulars: s'admet sense condicionats

El Pla de l’Estació, un projecte comercial i d’oci dins de la ciutat de Lleida

El grup municipal de Junts considera prioritari que els nous grans projectes comercials i d’oci a la ciutat s’instal·lin dins de la trama urbana. En el cas del Pla de l’Estació, el grup el considera un projecte vital pel futur de la ciutat, tot destacant la seva localització estratègica, en un punt d’arribada de visitants com és l’estació de trens i la nova d’autobusos, i que afavorirà la connexió urbanística entre Pardinyes i la Rambla de Ferran. Amb tot plegat, el projecte també permetria captar les visites d’unes 400.000 persones situades a l’àrea d’influència de la capital del Segrià. 

AdjuntMida
PDF icon bop_-_13b693_240117_151849.pdf1.61 MB
← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida