Nogueras reivindica la rebaixa al 0% de l'IVA de l'oli, com un impuls a la competitivitat del sector

Nogueras reivindica la rebaixa al 0% de l'IVA de l'oli, com un impuls a la competitivitat del sector

diumenge 21 de gener 2024

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha visitat aquest diumenge la 27a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques, acompanyada d’una amplíssima representació de la formació a les comarques de Lleida i a les Garrigues, en la qual hi havia la cap de l’oposició i portaveu de Junts per les Borges, Núria Palau, del diputat per Lleida a Madrid, Isidre Gavín, els diputats al Parlament Ramon Tremosa i Anna Feliu, i la portaveu de Junts a la Paeria de Lleida, Violant Cervera, entre altres.

En el marc de la visita al certamen firal de la capital garriguenca, dedicat a l’oli d’oliva verge extra, Nogueras ha exposat que “estic molt contenta de poder estar avui aquí, i tan ben acompanyada, en aquesta Fira de l’Oli, que és una fira meravellosa. Avui som aquí per acompanyar el Territori, sobretot a la gent que cuida el Territori, perquè la comarca de les Garrigues està patint les conseqüències de l’infrafinançament, dels incompliments i també de la sequera. Per nosaltres, la primera carpeta que tenim davant de la taula és ajudar i estar al costat del Territori”, ha reblat la cap de files de Junts a Madrid.

La portaveu juntaire ha destacat que “per això també volem explicar que la rebaixa del 5 al 0% d’IVA és importantíssima, ja que suposa un estalvi de més de 30 milions d’euros a les famílies de Catalunya i suposa un impuls a la competitivitat del sector de l’oli, que representa el 8% del sector agroalimentari. L’oli aporta 500 milions d’euros en exportacions, que es fan a més de 100 països i a Catalunya hi ha més de 300 empreses que es dediquen a això, i que generen molts llocs de treball”, ha posat en relleu.

Igualment, Nogueras ha recordat que “la primera proposició de llei que Junts ha registrat aquesta legislatura ha estat la d’implementació de caixers a tot el territori. Crec que hi ha massa sensació d’abandonament, les comarques de Lleida també ho noten i crec que és important que la gent sàpiga que estem al seu costat i crec que val la pena recordar que quan Junts està a l’equació aquelles coses que semblaven impensables acaben passant”, ha reivindicat la líder independentista.

Preguntada per la tramitació de la llei de l’amnistia, la diputada juntaire ha explicat que “Junts segueix negociant i que segueix estant allí on eren, defensant una amnistia integral, que hi entri tothom i que sigui d’aplicació immediata”.

Igualment, Nogueras ha exposat que “és important anar recordant que els membres de la cúpula judicial espanyola, sigui per omissió o per acció, són els màxims responsables d’això que està patint Catalunya i la seva ciutadania des de fa molts anys, una realitat que ja ni tan sols el mateix Govern espanyol pot obviar, i per tant reclamem que s’actuï. L’amnistia integral és una d’aquestes actuacions que és imprescindible, però també cal que tots aquells que fins avui han avalat aquesta injustícia i aquests abusos perpetrats per aquesta cúpula judicial, per responsabilitat, actuïn també. Encara hi ha temps per a incloure aquestes esmenes, nosaltres som d’aquells que fins a l´últim minut batallem”, ha declarat la portaveu de Junts al Congrés.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida