Junts celebra la reactivació del Consell Municipal de la Formació Professional de Lleida

Junts celebra la reactivació del Consell Municipal de la Formació Professional de Lleida

dimecres 28 de febrer 2024

El grup municipal de Junts a la Paeria es mostra satisfet per la reactivació Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació, anunciada aquest dimecres a la reunió del Consell Escolar Municipal. Aquesta represa a l’activitat del Consell ha estat impulsada per la moció que el grup va presentar al Ple Ordinari del passat octubre del 2023, i que fou aprovada amb 25 vots a favor i només 2 en contra. En el marc de les reunions mantingudes amb entitats empresarials, Junts va detectar diverses problemàtiques en aquest àmbit, com ara la manca de professionals amb perfils adaptats a les necessitats de les empreses.

En resposta a aquestes demandes, la regidora de Junts, Neus Caufapé, destaca que la reactivació del Consell i la creació de l’observatori “ens permetrà reprendre l’aposta per la formació i l’ocupació a la ciutat, amb la detecció i visibilització de les oportunitats i necessitats formatives actuals i futures del teixit productiu de Lleida”. “Precisament, la formació i l’ocupació mantenen una estreta correlació amb el progrés econòmic i social”, diu la regidora, tot refermant “la importància de despertar, retenir i atraure el talent dels joves, tant de Lleida com d’arreu del territori”.

Per la seva part, la portaveu de Junts, Violant Cervera, creu que l’Ajuntament “ha d’esdevenir el pont entre les empreses i la capacitat formativa”, i en aquesta tasca el Consell Municipal de la Formació Professional “hi jugarà un paper fonamental”. També recorda que el grup de Junts “continuarem treballant amb l'equip de govern per fer seguiment del diversos acords, com el pacte pressupostari 2024 per al progrés econòmic i social de Lleida”.

El Ple de la Paeria aprova la moció de Junts per reactivar el Consell Municipal de la Formació Professional

Junts vol potenciar la Formació Professional a Lleida, amb la complicitat dels agents econòmics i socials d’una ciutat amb grans reptes i oportunitats de creixement industrial per endavant, sobretot amb sectors que van més enllà de l’agroalimentari. Per això, el grup municipal va presentar una moció al Ple del passat octubre del 2023 per a la reactivació Consell Municipal de la Formació Professional i l’Ocupació. La moció contemplava set acords:

1) L’Ajuntament de Lleida reactivarà el Consell Municipal de la Formació Professional de Lleida i el convocarà en un termini màxim de dos mesos.

2) Revisaran i actualitzar els estatuts d’acord amb la nova realitat formativa, social i econòmica, tot alineant-los a la normativa vigent.

3) Definir noves estratègies i actuacions per tal de fer el Consell més operatiu. Junts en destaca les següents:

  • Creació d’un Observatori integrat, que es es coordinarà amb el Consell Econòmic i Social, que es dotarà d’una estructura tècnica que vetllarà pel seu funcionament, amb les funcions de detectar necessitats formatives del teixit productiu i l’obtenció de dades relacionades amb la formació professional a la ciutat.
  • El Consell transmetrà a la ciutadania la imatge de l’FP en conjunt com a valor estratègic, promourà el coneixement de la tipologia d’oferta de l’FP de Lleida a les entitats, impulsarà accions per a l’orientació acadèmica i professional, col·laborarà en l’organització de la Fira FormaOcupa per sumar esforços, recolzar els centres de FP que vulguin esdevenir centres integrats en alguna de les especialitats afins al teixit productiu lleidatà, fomentar projectes i accions  específiques adreçades a les empreses, institucions i centres de formació i establir sinèrgies amb xarxes existents relacionades amb l’Aprenentatge i la Formació professionalitzadora nacional i internacional.

4) Modificar la composició de l’estructura de la Comissió Permanent per tal de fer-la més representativa, ampliant la Junta amb alguns regidors/es d’altres grups municipals.

5) Modificarà la composició de l’estructura de la Comissió Tècnica per tal de fer-la més operativa, ampliant la Junta amb alguns regidors/es d’altres grups municipals.

6) Comptarà amb els serveis tècnics de l’Institut Municipal d’Educació i de la Regidoria d’Educació, perquè duguin a terme les tasques de prospecció, recollida de dades, anàlisi de resultats i altres tasques relacionades amb les deliberacions i conclusions de les reunions de la Comissió Tècnica.

7) Tota la documentació elaborada, així com les dades obtingudes pel Consell es publicarà al web i estarà disponible per a tots els membres que ho necessitin.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida