Junts aposta per les noves tecnologies per millorar la recollida i el tractament de residus a Lleida

Junts aposta per les noves tecnologies per millorar la recollida i el tractament de residus a Lleida

dimecres 27 de març 2024

El grup municipal de Junts segueix amb les trobades amb empreses especialitzades en la selecció i tractament de residus, per conèixer de primera mà el funcionament d’aquests sistemes i per valorar quin ha de ser el millor model de recollida a Lleida, de cara al nou contracte de neteja. En aquesta ocasió, el grup s’ha traslladat a Montoliu de Lleida per visitar la planta de selecció i tractament de residus del Grup Griñó, empresa lleidatana d’abast internacional especialitzada en serveis mediambientals i en la generació d'energia verda, per conèixer la seva feina i valorar propostes innovadores, aspectes tècnics i possibilitats d’implantació a la ciutat. Concretament, la companyia es dedica al triatge del contenidor groc i a la selecció dels diferents materials recollits a la ciutat.

La portaveu de Junts, Violant Cervera, recorda que “les necessitats de recollida de residus a Lleida han canviat molt des que es va definir l’actual contracte l’any 2001” i remarca que “Junts seguirem apostant per les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies per avançar cap a un futur més sostenible a la ciutat”. “Seguim escoltant els i les professionals del sector per recollir propostes, amb la prioritat de millorar els sistemes de reciclatge, bonificar la ciutadania i adequar les prestacions del futur contracte”, diu Cervera. 

Sobre aquest nou contracte de neteja i gestió de residus, la portaveu considera primordial que “s’adeqüi a les dimensions de la ciutat, sigui més eficient i respectuós amb el medi ambient i tingui en compte les singularitats de cada zona de Lleida, atenent les demandes i necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat".

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida