Junts insta el govern de la Paeria a activar la Taula Interdepartamental per a la Inclusió de Persones Vulnerables i a incloure-hi entitats que aborden el sensellarisme

Junts insta el govern de la Paeria a activar la Taula Interdepartamental per a la Inclusió de Persones Vulnerables i a incloure-hi entitats que aborden el sensellarisme

dissabte 13 de abril 2024

El grup municipal es reuneix amb Arrels Sant Ignasi per conèixer els seus projectes i abordar les seves demandes


El grup municipal de Junts s’ha reunit amb la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola, Arrels Sant Ignasi, per conèixer de primera mà els seus projectes i recollir les seves demandes, entre les quals hi destaca la necessitat de millorar la coordinació entre les entitats socials de la ciutat. Per això, Junts ha demanat al govern de la Paeria que l’activació de la Taula Estratègica Interdepartamental per a la Inclusió de Persones Vulnerables, i que aquesta incorpori el desplegament d’una taula de coordinació amb les entitats que aborden el sensellarisme per coordinar els serveis que hi presten.

La portaveu de Junts, Violant Cervera, remarca el gran valor de la tasca d’Arrels Sant Ignasi per l’acollida i acompanyament de les persones més desfavorides. En aquest sentit, defensa que “el suport i coordinació de les administracions amb els ens socials és vital per seguir garantint els diversos serveis que duen a terme”

Cervera recorda que el 30 de juny del 2023, el Ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar el cartipàs municipal 2023-2027, el qual preveu la creació de la Taula Estratègica Interdepartamental per a la Inclusió de les Persones en Situació de Vulnerabilitat. “Passats nou mesos des de la seva aprovació, no s’ha portat al Ple la seva aprovació, la composició, les funcions ni el règim de funcionament” d’aquesta Taula, lamenta Cervera. La portaveu també afegeix que Junts encara no ha rebut resposta per part de l’equip de govern després de preguntar, a principis de març, sobre l’estat d’aquesta activació. 

Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social

En aquest context, el grup municipal de Junts va traslladar a la Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social diverses qüestions per saber quan es portarà a aprovació la constitució de la Taula i en quin estat es troben els treballs previs per a regular-ne la composició, les funcions i el seu règim de funcionament. A més, Cervera també insisteix en la necessitat d’incloure-hi el desplegament d’una taula de coordinació amb les entitats que aborden el sensellarisme per coordinar els serveis que hi presten, com és Arrels Sant Ignasi.

D’altra banda, a la mateixa comissió, la regidora Neus Caufapé ha fet palès un problema greu sobre la neteja als centres educatius de primària. El grup municipal constata que l’empresa adjudicatària ha reduït personal de tots els centres i que, de retruc, s’estan fent moltes menys hores de les programades, havent calculat que entre tots els centres es fan 14.000 hores menys. Tampoc no es substitueixen les baixes, un fet que carrega les tasques del personal en actiu. Les direccions dels centres han elevat la corresponent queixa a l’Ajuntament de Lleida i des de Junts es farà un seguiment acurat d’aquest tema.

Per la seva part, les esglésies de Sant Ignasi i de Santa Teresa de Lleida no han rebut finançament pel servei d’empostissat i megafonia que s'utilitza per la celebració d’actes durant la Setmana Santa. Anualment, el finançament d’aquest servei l’assumia l’Ajuntament, però enguany no se n’ha fet càrrec i des de de Junts traslladen la consulta de les parroquies per tal de conèixer els passos a seguir per tal de poder rebre aquest finançament.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida