Junts exigeix l'activació de la Taula Interdepartamental per a Persones Vulnerables

Junts exigeix l'activació de la Taula Interdepartamental per a Persones Vulnerables

dimecres 15 de maig 2024

El grup municipal de Junts a la Paeria exigeix a la Paeria la creació de la Taula Interdepartamental per la Inclusió de les Persones en situació de Vulnerabilitat tal i com va pactar amb l’equip de govern per a l’aprovació del Cartipàs Municipal 2023-2027. Així ho ha demanat la portaveu de Junts, Violant Cervera, a la Comissió Informativa d’Acció i Innovació Social, tot recordant que la Taula Interdepartamental ha d’incloure l’atenció de totes les persones en situació de vulnerabilitat.

El passat mes d’abril, Junts ja va instar el govern de la Paeria a complir l’acord per l’activació de la Taula Estratègica Interdepartamental per a la Inclusió de Persones Vulnerables, i que aquesta incorporés el desplegament d’un equip de coordinació amb les entitats que treballen amb les persones sense llar per coordinar els serveis que hi presten. Sobre la incorporació d’aquestes entitats, Cervera lamenta que, 10 mesos després de l’aprovació del Cartipàs Municipal, la resposta del govern remeti a la modificació d’una Taula diferent, enfocada a la “Transversalitat en l’Atenció a la Infància, Adolescència i llurs Famílies”. El grup municipal critica aquesta substitució i considera insuficient el seu àmbit d’actuació, al no incloure l’atenció a totes les persones en situació de vulnerabilitat ni la reactivació del grup de treball de necessitats bàsiques amb entitats que aborden la pobresa i el sensellarisme.

Davant aquest incompliment del Cartipàs, el govern de la Paeria s’ha vist obligat a retirar aquest punt de la Comissió d’Acció i Innovació Social d’aquest dimecres, a l’espera de trobar més consensos. Per això, Cervera també demana celeritat a l’Ajuntament de Lleida per tal de complir l’acord definit al Cartipàs i concretar amb urgència les accions per atendre les múltiples necessitats que s’hauran de treballar des d’aquesta Taula Interdepartamental.

D’altra banda, Junts ha demanat detalls a l’equip de govern sobre el dispositiu d’atenció a persones temporeres, que ja estan arribant a la ciutat. El grup municipal també ha sol·licitat retardar l’hora de la sessió de constitució del Consell de Ciutat del 27 de maig, convocada a les 16:00h, amb l’objectiu d’aplegar la màxima participació dels veïns i veïnes. 

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida