Metges que acaben el MIR inicien el d'una altra especialitat perquè no troben feina

carla ibars
Publicat: 
25-06-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Metges que acaben el MIR inicien el d'una altra especialitat perquè no troben feina

Cada vegada es donen més casos de metges interns residents (MIR) que decideixen tornar a examinar-se d'una altra especialitat, quan acaben la seua residència, per assegurar-se 4 anys més de sou i ocupació.
Si bé és cert que repetir la residència no és l'habitual, els casos de residents que opten per prendre aquest camí han augmentat substancialment en els últims anys, tant a nivell estatal com particularment a Lleida. "Actualment hi ha dos metges que estan fent la seua segona residència a l'hospital Arnau de Vilanova", va informar Manel Vilà, cap d'estudis dels MIR a l'Arnau. "Concretament, un d'ells va fer la seua primera residència en medicina familiar i en aquests moments està fent la segona com a endocrí."
Vilà explica que és lògic que es produeixi aquesta situació ja que amb la crisi econòmica actual no és gens senzill trobar una bona feina en l'àmbit sanitari i entre els afortunats que ho aconsegueixen hi ha bastants casos en els quals reben un sou inferior com a metges adjunts que el que tenien com a MIR.
A diferència del que passava anteriorment, molts interns no veuen gens consolidat el seu futur laboral al finalitzar la residència. No obstant, si repeteixen el MIR s'asseguren quatre anys més de sou i feina i tal com està la situació laboral al sector, això és una cosa que tenen en compte abans de prendre una decisió.
"Aquesta situació era raríssima abans i ara no ho és en absolut. Si no poden treballar, busquen alternatives", va afegir Vilà.
Marta Quirós resident de segon any en Medicina Interna, va explicar que coneix diversos companys que van decidir repetir la residència i fer una altra especialitat. De fet, ella mateixa no descarta aquesta possibilitat si quan acabi la situació econòmica no ha millorat i ha d'anar-se'n lluny o acceptar una feina en molt males condicions. Tot i així, explica que encara li queden dos anys de MIR i confia que quan acabi la residència, les condicions econòmiques del sector sanitari no siguin tan precàries.
D'altra banda, Vilà explica que la situació que sí que és més comuna és la dels MIR que deixen la residència perquè no els agrada o no se senten còmodes en l'especialitat escollida. Explica que hi ha bastants casos de metges que la comencen i hi renuncien per poder examinar-se l'any següent i intentar-ho en una altra especialitat.

Comparteix

També t'interessarà