Actualitat

El nou bisbe, compromès a estudiar el litigi de l'art

SEGREcom
02-08-2015
  • El nou bisbe, compromès a estudiar el litigi de l'art

El nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, manté aquest cap de setmana la primera trobada amb la realitat de la seua diòcesi i part dels religiosos que la conformen. És conscient que en aquesta nova etapa l'acompanyarà el litigi de l'art del Museu de Lleida entre les diòcesis de Lleida i Barbastre-Montsó que afirma que ara com ara, coneix, però no en profunditat. "He d'estudiar-ho a fons i llegir, no puc parlar ara sense haver-ho analitzat, el que sí que sé és que he d'escoltar els sacerdots, llegir tota la història des del 1995 fins ara i sempre demanar a Nostre Senyor que m'ajudi a entendre el seu missatge i no enfrontar els uns amb els altres", va afirmar.

També va explicar que l'ara bisbe emèrit, Joan Piris, no li havia donat cap orientació, sinó que li havia explicat els passos que ha seguit fins ara. "Els bisbes som molt discrets en aquest sentit, ens molesta marcar la vida de l'altre".Giménez també va assegurar no haver rebut cap ordre ni del nunci a Espanya ni del Vaticà per actuar en aquesta problemàtica.

Respecte a temes més estrictament religiosos, Giménez s'ha proposat augmentar l'interès dels joves per convertir-se en sacerdots. El bisbe Giménez -que prendrà possessió del càrrec previsiblement a mitjans de setembre, encara que la data està per concretar- va arribar a Lleida divendres en un vol que va aterrar a l'aeroport d'Alguaire procedent de Maó (Menorca). Després d'un dinar de treball a l'Acadèmia Mariana amb els membres de la Cúria episcopal, va dedicar la tarda a començar a prendre contacte amb la seua nova diòcesi.

Ahir, després d'una passejada pels voltants del riu, va anar a l'eucaristia a la Casa Sacerdotal amb els presbiterians de més edat i al migdia va mantenir la primera trobada amb els sacerdots diocesans. Està previst que avui Piris i Giménez viatgin a València.

evitar enfrontaments

El nou bisbe de Lleida vol evitar els enfrontaments amb els bisbats aragonesos

Comparteix

Altres notícies del dia