Actualitat

El jardí del Canyeret, tancat un any després de finalitzar les obres

redacció
16-09-2015
  • El jardí del Canyeret, tancat un any després de finalitzar les obres

La nova zona enjardinada de l'edifici judicial del Canyeret fa un any i dos mesos que està amb tanques i sense accés malgrat que les obres estan completament acabades. El juliol de l'any passat el departament de Justícia va inaugurar la nova entrada del jutjat del Canyeret, que incloïa un jardí al terreny guanyat després d'escarvar a la muntanya per a la construcció de noves sales de vistes (una obra encara no realitzada). Però aquest jardí, catorze mesos després, continua tancat al públic.

Després de cinc anys d'obres, la Junta de Personal ha denunciat en ocasions reiterades que aquesta zona està sense servei, a més de les dificultats de mobilitat que suposa la presència de tanques als accessos als jutjats. A començaments d'any una dona va caure prop d'una de les tanques situada al costat del jutjat de guàrdia.

L'empresa que va executar les obres considera que ja estan acabades i les va entregar al departament de Justícia a començaments d'aquest any. I al seu torn la Generalitat va fer el mateix amb la Paeria (perquè es tracta d'un espai públic), però l'ajuntament es nega a acceptar l'obra perquè considera que l'enllumenat i el sistema de reg s'han de connectar a la xarxa municipal. El departament de Justícia va assegurar ahir que "estem pendents que l'ajuntament rebi l'obra i esperem que sigui ben aviat". A partir d'aquell moment, la Paeria ja seria responsable del jardí i podria obrir-lo al públic. Aquest diari no va poder ahir aconseguir la versió de la Paeria.

El juliol del 2014 el departament de Justícia va inaugurar el nou accés al Canyeret però la nova zona enjardinada va quedar amb tanques. A més, un dels accessos al Canyeret, el corresponent al jutjat de guàrdia, també es troba encara així. D'altra banda, el departament de Justícia encara ha de construir les noves sales de vistes amb què comptava el projecte original. Al nou edifici és prevista la construcció de set sales de vistes, on es traslladarien les actuals. Després és prevista una reforma integral de l'interior dels actuals jutjats, però per a la qual encara no hi ha data.

Mentre no es portin a terme aquestes obres, la zona enjardinada del Canyeret està encara voltada de tanques.

 

Comparteix

Altres notícies del dia