Actualitat

Ampliació de l’alberg per als temporers i oficina per ajudar-los a trobar feina

s.e.
28-04-2016
  • Ampliació de l’alberg per als temporers i oficina per ajudar-los a trobar feina

La campanya d’aquest any d’atenció als temporers sense recursos que arribin a la ciutat amb la intenció de treballar en la recollida de la fruita té per objectiu “que ningú dormi al carrer”, va indicar ahir el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, a diferència de l’any passat, en què entre 40 i 50 persones van acampar a la plaça del Seminari i al final van ser desallotjades. Per fer-ho, la Paeria ha dissenyat un pla, que ahir va explicar a l’oposició i a entitats socials, que consisteix en una ampliació de l’hostal Jericó, que funciona com a alberg al carrer Tallada, amb un annex amb una capacitat de 24 places i accés propi. Se sumaran a les 112 que té l’equipament, amb la qual cosa oferirà 136 places en total, de les quals unes vuitanta seran per a temporers, va detallar Rodamilans, i la resta, per a sense sostre.

A més, va destacar que crearan una oficina d’ocupació única en la qual, durant quinze dies, posaran en contacte les persones que busquen feina a la fruita amb pagesos i empreses que necessitin mà d’obra. Durant aquest temps, garantiran l’allotjament i menjar (pícnic al migdia i sopar a l’hostal) als temporers, així com assistència sanitària i altres serveis que necessitin. Si una vegada transcorreguts quinze dies no tenen feina, “no podrem impedir que es quedin”, va reconèixer el regidor, però va apuntar que si es dóna el cas intentaran “ampliar més places o fer el que sigui” per evitar que dormin al carrer. En aquest sentit, va assenyalar que han “intentat parlar amb alcaldes per tal d’oferir una atenció conjunta, però no ha estat possible”.

El programa oferirà també als temporers servei de dutxa, rober, bugaderia i perruqueria. En tot l’operatiu, participen nombroses entitats del tercer sector, així com uns 130 voluntaris.

Per la seua part, Rodamilans va reconèixer que “vam intentar treure l’allotjament del Centre Històric, perquè va ser una de les peticions que vam rebre”, però va recalcar que “ens ha estat impossible, perquè no n’hem trobat cap amb capacitat per al voltant de cent persones i que garantís una qualitat”. La Paeria afirma que ho continuarà intentant de cara a la pròxima campanya.

La Crida lamenta que no ofereixin allotjament fora del Barri Antic

La Crida va criticar ahir que la proposta d’atenció integral als temporers no prevegi un allotjament fora del Barri Antic. Va afirmar que la Paeria “no es responsabilitza dels serveis socials i fa recaure tot el pes en les entitats del tercer sector i el voluntariat”, i va considerar que l’hostal Jericó “no té prou places”. La Crida va assegurar que el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va dir que Lleida no tindrà mai un alberg públic i va acusar el govern municipal de “no incrementar ni un cèntim la partida pressupostària”.

Comparteix

Altres notícies del dia