La màgia de les balades i danses celtes arriba a Lleida a l’Auditori Enric Granados

Auditori Enric Granados
AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS Pl. Josep Prenafeta, s/n · 25004 LLEIDA · Tel: 973 700 639

La màgia de les balades i danses celtes arriba a Lleida a l’Auditori Enric Granados

dimecres 22 de novembre 2023

Ensemble XXI proposa un repertori inspirat en llegendes antigues i entorns encantats


La formació de cambra Ensemble XXI ha preparat per aquest divendres, 24 de novembre, el concert “La màgia de les balades i danses celtes”, a l’Auditori municipal Enric Granados. El concert comptarà amb la veu de la soprano Eugenia Boix i a direcció del guitarrista i compositor lleidatà, José Antonio Chic, amb composicions originals i arranjaments de música tradicional irlandès i escocesa.

Ensemble XXI té entre les seves principals virtuts fer volar la imaginació, gràcies al colorit sonor, les arrels i l’imaginari que sap activar amb didactisme el compositor i director de la formació. Les seves obres, inspirades en antigues llegendes i en la fascinació per la natura, tenen el poder de transportar-nos a temps remots, escenaris màgics, boscos encantats, paisatges melòdics a explorar. Destaquen els seus carismàtics arranjaments de balades i danses tradicionals celtes, per a les quals Ensemble XXI disposa de l’extraordinària veu de la soprano Eugenia Boix, una de les artistes més valorades en el panorama internacional.

El concert, d’una hora de durada, és a les 20 h, a la sala 2. Entrada general: 15 € Amic/ga de LaTemporada: 13,5 € (adquisició entrades).

El festival Jazz Tardor, que enguany celebra la 30a edició, també tindrà presencia aquest diumenge a l’Auditori, en el marc de LaTemporada Lleida. El saxofonista Grant Stewart i el trompetista Jim Rotondi portaran el seu concert “West Coast Jazz Tribute”, en què reten homenatge al jazz d’estil West Coast, una tendència històrica, però absolutament vigent.

Stewart i Rotondi són dos músics referencials del jazz de les darreres dècades. Les seves trajectòries els han portat a tocar als escenaris més importants del jazz internacional i les seves discografies i projectes com a líders són la millor mostra del seu talent com a músics. Junts s’ocupen ara d’aquest projecte per retre homenatge al West Coast, una manera de fer música que va propiciar una relaxació als vertígens del be bop novaiorquès.

Acompanyats per una secció rítmica de luxe, Fabio Miano al piano, Ignasi Gonzalez al contrabaix, i Jo Krausse a la bateria, aquests dos mestres conduiran el públic a un viatge per les sonoritats d’un estil del qual un dia es va dir que “renunciava a alguna de les troballes del be bop, especialment en la pulsió del ritme i en la forma d’abordar els arranjaments”. Grant Stewart destaca per oferir un estil basat en el Hard Bop que no deixa de banda un lirisme accentuat i una personal concepció del swing. Rotondi, per la seva banda, és un enorme coneixedor de la funció de la trompeta en el context del jazz modern i un músic habituat a desenvolupar-se amb desimboltura en projectes diversos. Tots dos formen una associació amb totes les garanties per oferir els millors resultats artístics.

El concert començarà a les 19 h, a la sala 2 (Durada: 1 h 30’). Entrada general : 19 € Amic/ga de LaTemporada: 17, 10 € (adquisició entrades).

← Tornar
© Auditori Municipal Enric Granados · Tots els drets reservats · Avís legal ·
AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS Pl. Josep Prenafeta, s/n · 25004 LLEIDA · Tel: 973 700 639