Arriben a l'Auditori de Lleida 'Travessia' d'Oksana Shymanska i 'Festa!' amb João Raquel

Auditori Enric Granados
AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS Pl. Josep Prenafeta, s/n · 25004 LLEIDA · Tel: 973 700 639

Arriben a l'Auditori de Lleida 'Travessia' d'Oksana Shymanska i 'Festa!' amb João Raquel

dimarts 27 de febrer 2024

L'Auditori Enric Granados de Lleida presenta la seva programació musical del dijous 29 de febrer al diumenge 3 de març


TRAVESSIA - OKSANA SHYMANSKA

El pròxim dijous, 29 de febrer a les 20 h, a la sala de cambra de l’Auditori escoltarem la pianista ucraïnesa, afincada a catalunya, Oksana Shymanska, qui ens presentarà el seu disc de debut, Travessia. Amb un repertori d’obres de compositors catalans d’èpoques diverses, Travessia cerca esdevenir una referència fonogràfica de l’àmplia varietat estilística de la música catalana per a piano sol. Aquest concert s’emmarca en els actes d’homenatge de l’Any Alícia de Larrocha.

S'hi podran escoltar obres de Pàmies, Granados, Montsalvatge, Albéniz i Soler.

Entrada General: 10 € / Entrada Amic/ga de LaTemporada: 9 €

Oksana Shymanska

Nascuda a Lviv el 1987, Oksana Shymanska va començar els seus estudis de piano amb Tetyana Aleksandrova i Lyudmila Zakopets al Liceu Municipal de Música Solomia Krushelnytska. El 2009 va obtenir el títol superior i el màster d'interpretació a l'Acadèmia Nacional de Música de Lviv. Posteriorment, es va traslladar a Catalunya, com a guanyadora de beca de  l’A.I.E. de Madrid (Societatd'Artistes, Intèrprets o Executants), va fer el màster d'interpretació de músicaespanyola a l'Acadèmia Marshall de Barcelona amb Carlota Garriga.  Ha rebutclasses magistrals de Maria João Pires, Luis Fernando Pérez, Marta Zabaleta, Narcís Bonet i Volodymyr Vinnytskiy, entre d'altres. Shymanska ha participat adiversos festivals internacionals de música clàssica a Ucraïna, Polonia, Espanya,Alemanya, Bèlgica i Regne Unit.

El 2023 surt el seu debut discogràfic “Travessia” que inclou el repertori d'A.Soler, I.Albéniz, E.Granados, X.Montsalvatge i J.A.Pàmies.

Al novembre del 2023 debuta a l'Auditori de Barcelona. Ha realitzat la gravació amb el prestigiós flautista Claudi Arimany per al segell  “Capriccio Records” Viena, Àustria.

FESTA! - BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA

Mentre que el diumenge 3 de març, a les 19 h, la Banda Municipal de Lleida ens proposa una Festa! un concert carregat de ritmes a la Sala Simfònica de l’Auditori Enric Granados, amb João Raquel, com a director convidat.

Viurem un recorregut musical que va des del bolero fins al mambo, passant pel pasdoble i pel tango, i des de la rumba fins al txa-txa-txa. Tot això sense oblidar-nos de gèneres com la bossa nova o la samba. A més, també recordarem alguns temes de les grans Big Bands a l’estil de Glenn Miller.  D’aquesta manera, amb la Banda Municipal de Lleida retrem homenatge a les orquestres Topolino, Janio Marti, Plateria, Panorama, Atalaia i a moltes altres que han estat icones de la música i amb les que tant vam gaudir a l’envelat.  Aquestes grans bandes han estat precisament les que van facilitar la popularització de l’estil swing, convertint-lo en sinònim de música de ball.

Entrada General: 10 €; Entrada Amic/ga de LaTemporada: 9 €

João Raquel

João Raquel, nascut a Benavente el 1977, va iniciar els seus estudis musicals com a trompetista a la Sociedade Filarmónica Benaventense als vuit anys. Posteriorment, al 1997, es va unir al quintet de metalls Xira Brass, amb el qual va actuar arreu del país i va enregistrar el CD Vila Franca Cidade Taurina. Durant el 1998, va representar Portugal a l'Orchestre d'Harmonie des Jeunes de l'Union Européenne a Luxemburg, realitzant concerts a diversos països sota la direcció del director d'orquestra holandès Jan Cober.

João Raquel ha participat en classes magistrals de direcció de banda amb diversos mestres reconeguts, i és graduat en Educació Musical i Direcció de Banda. És el delegat internacional de l'Associació Nacional de Directors de Banda a Portugal des del 2015.

Com a director convidat, ha liderat diverses formacions musicals, com ara les Bandes Simfòniques del Centre Artístic Musical de Moncada i la Banda Musical Città di Stafollo, entre altres. Ha guanyat reconeixements en diversos concursos, com la medalla de plata al concurs Sons de primavera i la medalla de bronze al concurs Estiu musical als Balcans amb diferents orquestres.

Des del 2017, exerceix com a director de la Banda de la Societat Filharmònica de Sant Estevão i de la Banda Simfònica de la Sociedade União Musical Alenquerense.

← Tornar
© Auditori Municipal Enric Granados · Tots els drets reservats · Avís legal ·
AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS Pl. Josep Prenafeta, s/n · 25004 LLEIDA · Tel: 973 700 639