El Pla Mediambiental de la Clínica HLA té com a objectiu la preservació de la capa d'ozó

El Pla Mediambiental de la Clínica HLA té com a objectiu la preservació de la capa d'ozó

dijous 17 de setembre 2020
El Pla Mediambiental de la Clínica HLA té com a objectiu la preservació de la capa d'ozó

Des de 1985 se celebra, cada 16 de setembre, el Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó, una data que commemora l'acord aconseguit fa 35 anys en la Convenció de Viena, en la qual els principals actors polítics, científics i industrials es van comprometre a treballar junts i eliminar el 99% de les substàncies que danyen i redueixen la capa d'ozó sota l'empara del Protocol de Mont-real.

D'acord amb aquesta iniciativa i conscient que la salut de les persones depèn en gran manera de la qualitat ambiental de l'entorn en el qual conviuen, la Clínica HLA Perpetu Socors, compte des de fa diversos anys amb un pla mig ambiental que minimitza al màxim les emissions contaminants dels seus centres i, per tant, redueix les substàncies que danyen la capa d'ozó. Entre les iniciatives més ambicioses es troba la gran inversió desenvolupada en la seva xarxa assistencial per a substituir gasos refrigerants contaminants per uns altres que ho són menys i implantar un pla preventiu que els regula i evita possibles fugides.

Durant tot enguany s'estan duent a terme auditories energètiques en tots els centres de la xarxa assistencial del Grup amb el propòsit d'implantar mesures perquè els edificis siguin cada vegada més eficients l'ús de l'energia. En aquest sentit, la companyia aposta pel desenvolupament d'edificis sostenibles, com el nou centre mèdic que s'obrirà a Barcelona i que comptarà amb la qualificació energètica A, la més eficient, i una façana vegetal l'ús en construcció de la qual té un doble efecte positiu: d'una banda, ajudarà a mantenir la temperatura interna amb menor necessitat de sistemes de climatització i, per un altre, compensarà fins a un 20% l'emissió de CO₂ de l'edifici gràcies a l'efecte de la fotosíntesi realitzada per les plantes de la façana.

Així mateix, la companyia aposta pel teletreball com a mesura per a reduir la contaminació atmosfèrica procedent de les emissions dels vehicles durant el desplaçament als centres de treball. Actualment, el 72% dels empleats amb llocs no assistencials estan teletraballant i durant l'estat d'alarma el va fer el 90% amb uns resultats molt satisfactoris.

De la mateixa manera, el Grup desenvolupa una gestió responsable de la seva cadena de subministrament, implantant bones pràctiques per a la seva gestió eficient i assegurant l'ètica i responsabilitat social en les seves compres. En 2019, la companyia ha destinat més de 16,5 milions d'euros a la compra de productes locals i autòctons, reduint la contaminació que produeix el transport de mercaderies des d'origen a destinació. A més, s'han introduït clàusules mig ambientals en els contractes amb proveïdors relatives, entre altres criteris, a l'ús de productes el contingut dels quals estigui lliure de substàncies que poden danyar la capa d'ozó.
 

Aposta per la mobilitat sostenible i l'energia 100% renovable
 

Durant 2019 la companyia va reduir un 76% les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle gràcies a l'aposta per l'energia verda i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, el 99% de l'energia elèctrica consumida per l'entitat procedeix de fonts 100% renovables. A més, ha substituït l'ús de combustibles fòssils en tota la seva xarxa assistencial per uns altres menys contaminants, com el gas natural que suposa el 82% del consum total de combustibles; fomenta l'ús d'aparells i llums d'alta eficiència i sota consum; ha eliminat els extintors que continguessin halons (substàncies químiques que en alliberar-se poden danyar la capa d'ozó); i ha augmentat en un any un 16% la flota de vehicles elèctrics i híbrids propis. Gràcies a aquestes i altres iniciatives, s'estima que la companyia ha evitat l'emissió a l'atmosfera de 6.800 tones de CO₂.

Per a aquest 2020, el Grup HLA continua fixant objectius relacionats amb el consum, com la reducció de la despesa energètica, un 5% menys respecte a 2019, o la reducció del consum de paper, un 10% menys.

El compromís del Grup HLA amb la sostenibilitat del planeta i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) transcendeix de l'activitat que desenvolupa, apostant per iniciatives que ajudin a la preservació de l'entorn, com la iniciativa ‘Regala un arbre’, amb la qual cada any l'entitat ajuda a repoblar boscos espanyols que han sofert inclemències meteorològiques o incendis. En tres anys s'han plantat més de 200 arbres en les zones erosionades de la serra de Segòvia.

← Tornar
© HLA Perpetuo Socorro · Tots els drets reservats · Avís legal ·
HLA PERPETUO SOCORRO C/. Bisbe Meseguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel: 973 266 110