El síndic demana cinturons amb 3 punts de subjecció en el transport escolar

REDACCIÓ
Publicat: 
11-01-2020
Actualitzat: 11-01-2020 10:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El síndic demana cinturons amb 3 punts de subjecció en el transport escolar

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat al departament d’Educació que prioritzi que el servei de transport escolar sigui prestat per vehicles que disposin de mecanismes de retenció infantil amb cinturons amb tres punts de subjecció. És a dir, per la cintura i per l’espatlla, com el dels turismes.

El síndic va explicar que el 2015 ja va rebre queixes perquè empreses de transport utilitzaven autocars amb cinturons amb només dos punts d’ancoratge (per la cintura) i va constatar que la normativa referent establia que els autocars matriculats abans de l’octubre del 2007 no estan obligats a portar cinturons.

Insta Ensenyament i els consells a prioritzar les empreses amb autocars amb aquest sistema

Per aquesta raó, ja va suggerir a Educació que donés instruccions als consells comarcals o altres organismes perquè adoptessin les mesures necessàries. També va traslladar els casos al defensor del poble i li va recomanar que impulsés un canvi en la normativa, que és d’àmbit estatal.

Tanmateix, arran de queixa rebuda l’any passat, Ribó va demanar un informe a la Societat Catalana de Pediatria, que ha confirmat que existeixen estudis que indiquen que l’ús de cinturó subabdominal amb dos punts pot causar lesions greus en cas d’accident, a diferència dels casos en què s’utilitzen sistemes de tres. També recomana coixins elevadors per optimitzar la seguretat dels nens. Per aquesta raó, el síndic de greuges reitera que l’administració ha de prioritzar la contractació de vehicles de transport escolar que estiguin dotats de mecanismes de retenció infantil i ha demanat a Ensenyament que es dirigeixi de nou als consells comarcals i altres organismes perquè el sistema de transport inclogui prioritàriament cinturons amb tres punts de subjecció.

Comparteix

També t'interessarà