Actualitat

Els drons arriben a l’institut

SEGREcom
04-05-2016
  • Els drons arriben a l’institut

Els drons van aterrar ahir a l’institut Caparrella, on prop de 150 estudiants d’ESO i FP, sobretot de cicles d’Informàtica i Electrònica, van participar en una jornada sobre aquestes aeronaus no tripulades que s’erigeixen com una de les tecnologies punta del futur. "Les aplicacions dels drons són infinites. En agricultura, a través de la instal·lació d’un sensor o una càmera per conèixer l’estat del reg del camp o detectar possibles plagues; al sector audiovisual per captar imatges a vista d’ocell, o en els rescats de muntanya per localitzar les persones", va explicar en aquest sentit Andreu Ibánez, president de l’associació Lleidadrone, que va dirigir una de les activitats de la jornada.

Els joves van participar en un taller de construcció d’un dron sota la supervisió de Lot Amorós, creador valencià d’un dron construït amb materials accessibles, i van aprendre les diferents maneres de pilotar-los, ja que es poden controlar des d’un comandament de radiocontrol o fins i tot a través d’un smartphone. La jornada va acabar amb els vols de demostració de les aeronaus muntades pels mateixos estudiants.

"El taller és molt útil, muntar-lo és més lògic del que sembla. A més, tinc un dron i podré aplicar el que he après", va explicar Edgar Catalán, alumne de segon d’Informàtica del Caparrella. "M’agradaria centrar la meua professió en la tecnologia dels drons perquè té moltes utilitats i en el futur encara en tindrà més", assegura Júlia Guirado, de tercer d’ESO del Maria Rúbies.

El departament d’informàtica i Electrònica està satisfet amb el resultat de la jornada i no descarta organitzar-ne una altra l’any que ve.

Segons assenyala el seu responsable, Raül Vallès, la clau és que els alumnes apliquin els coneixements d’electrònica i informàtica a altres camps en els quals no són especialistes i ampliïn els seus recursos professionals.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?