Actualitat

La UdL contracta cent joves titulats per exercir d’ajudants dels professors

s.espn
31-12-2015
  • La UdL contracta cent joves titulats per exercir d’ajudants dels professors

La Universitat de Lleida (UdL) contractarà aquest curs un centenar de joves titulats, majoritàriament estudiants de doctorat o màster, per exercir d’ajudants dels professors titulars, sobretot de les assignatures que compten amb un major número de matriculats i una gran activitat d’avaluació continuada. Aquests assistents en cap cas podran donar classe en substitució del docent principal ni corregir exàmens, sinó que la seua comesa serà la d’ajudar en les pràctiques a l’aula, preparar materials per a la docència o passar a net exercicis, per exemple, va explicar el vicerector de Planificació Acadèmica, Carles Capdevila.

La idea d’aquesta iniciativa, que es va començar a aplicar el curs passat com a prova i amb la meitat de dotació que en l’actualitat, és triple: descarregar de treball els professors titulars, oferir a titulats que segueixen en formació contacte remunerat amb el món acadèmic i millorar la qualitat de la docència amb la possibilitat d’atendre de manera més personalitzada els alumnes. “En una pràctica, amb dos persones és més fàcil atendre els dubtes dels alumnes que únicament amb una”, va exemplificar. El vicerector va detallar que per a l’any 2016 han pressupostat 100.000 euros per a aquest programa així com un total de 8.000 hores d’assistència docent, que duran a terme el centenar citat d’estudiants de doctorat o màster.

Per la seua part, el rector de la UdL, Roberto Fernández, va indicar que totes les facultats tenen aquests assistents, encara que va apuntar que potser les que més els utilitzen per tenir classes més nombroses són la d’Educació, Psicologia i Treball Social i la de Dret i Economia. Va destacar també que la seua remuneració no va a càrrec al capítol I del pressupost, per complir amb les limitacions de contractació de personal que marca la llei.

Una altra de les iniciatives previstes per la Universitat de Lleida per millorar la qualitat de la docència és la renovació de l’equipament amb què compten els professors. Per això, ha previst destinar a aquesta finalitat un milió d’euros repartit al llarg de quatre anys.

En aquest sentit, el rector, Roberto Fernández, va explicar que els degans i directors dels diferents centres li havien expressat la necessitat de renovar el material no fungible que comença a deteriorar-se, així com adquirir equips tecnològics més avançats, per poder implementar innovacions docents.

Així mateix, Fernández va detallar que obriran una convocatòria perquè cada facultat sol·liciti l’equipament docent que consideri necessari, que preveuen diferent en funció de les titulacions. Després, una comissió estudiarà totes les peticions per determinar si són viables i establir el calendari de distribució

A més, la UdL vol potenciar la formació dual i també incrementar la formació contínua i de llengües estrangeres. El pressupost de l’any vinent en l’àmbit de la docència i l’ocupabilitat augmenta un 23,40% respecte al de l’actual exercici. En concret, passa de 2,5 a 3,1 milions d’euros.

Competències digitals dels mestres no universitaris

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar ahir la definició de les diferents competències digitals de què han de disposar els docents no universitaris amb l’objectiu d’aconseguir que l’alumnat domini les Tecnologies de la Informació i Comunicació. Així doncs, la finalitat és que els professors utilitzin les TIC com a recurs metodològic, i no solament de forma instrumental.L’acord crea les competències metodològiques en l’ús de les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC). El projecte ha definit cinc àmbits competencials i tres nivells de domini per part del professorat: bàsic, intermedi i avançat.

Comparteix

Altres notícies del dia