Detingudes cinc persones pel robatori de criptomonedes per valor de 50.000 euros

ACN
Publicat: 
25-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detingudes cinc persones pel robatori de criptomonedes per valor de 50.000 euros
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones a Barcelona i Castelló pel robatori de criptomonedes. Segons explica el cos policial en un comunicat, les detencions són fruit d'una complexa investigació de rastreig informàtic que ha durat gairebé un any sota el nom d'operació 'Kaneda'. La investigació es va iniciar arran d'una denúncia presentada el febrer del 2022 per una persona a qui havien robat criptomonedes (Ethereum) per un valor de 50.000 euros. Agents de l'equip de delictes tecnològics van fer diversos registres en un domicili i un local comercial al centre de Barcelona on van intervenir nombrosa documentació i equips informàtics que van aportar gran quantitat d'informació sobre els criptoactius robats.

Amb l'avenç de la investigació, els agents van poder veure com es van transferir els actius entre diferents carteres virtuals i fins i tot van ser intercanviades per un altre tipus de criptomoneda diferent per dificultar-ne el rastreig. Un cop localitzats els criptoactius es van detenir cinc persones com els presumptes autors dels delictes de robatori, receptació i desobediència.

Els detinguts són de nacionalitats espanyola i marroquina. A més, es van recuperar tokens per un valor de 15.000 euros. La Guàrdia Civil continua treballant per localitzar la resta dels criptoactius, ja que encara no ha pogut descobrir-ne la traçabilitat.

Comparteix

També t'interessarà