Difonen un conte als serveis de Pediatria per abordar la resistència als antibiòtics

REDACCIÓ
Publicat: 
14-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Difonen un conte als serveis de Pediatria per abordar la resistència als antibiòtics
    Peu de foto: 
    ICS Lleida

La Unitat Territorial d’Infecció Nosocomial i Política Antibiòtica (UTIN), el grup PROA de Lleida –P-ILEHRDA- i la Direcció Clínica Territorial de Pediatria han repartit 200 exemplars del conte "Inés y las bacterias" en el marc d’una campanya de sensibilització sobre els perills de la resistència als antimicrobians. Aquest conte, cedit per la fundació ECODES al grup P-ILEHRDA com a part de la seva tasca de cooperació PROA, s’ha distribuït als Centres d’Atenció Primària, així com a la planta d’hospitalització i a les consultes de Pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A més, s’han elaborat cartells amb un codi QR perquè tothom interessat pugui descarregar-lo digitalment.

Aquesta distribució del conte s’afegeix a l’exposició itinerant que, durant els mesos de gener i febrer, ha visitat els vestíbuls dels hospitals Arnau de Vilanova, Santa Maria i de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) amb la finalitat d’obrir un debat sobre les infeccions per bacteris multiresistents i la manca d’eficàcia dels antibiòtics.

A través d’aquest conte intergeneracional, escrit per Jimena Andrés i il·lustrat per Marta Martínez i Rafael Marrón (dibuixant i metge d’Urgències de l’Hospital Miguel Servet de Saragossa), els lectors descobriran diferents solucions que cadascú pot adoptar per fer front a la resistència als antibiòtics. Josema Carrasco n’és el dissenyador gràfic.

Comparteix

També t'interessarà