Dinar d'Aprofitament a Lleida contra el malbaratament alimentari

REDACCIÓ
Publicat: 
11-10-2022
Actualitzat: 11-10-2022 10:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dinar d'Aprofitament a Lleida contra el malbaratament alimentari

El proper dissabte, 15 d'octubre, Lleida celebrarà un Dinar d'Aprofitament amb l'objectiu de conscienciar vers el malbaratament alimentari. Aquest àpat gratuït per a 400 persones tindrà lloc a la plaça de la Catedral, on s'hi instal·larà una cuina a peu de carrer on s'hi prepararà menjar de manera gratuïta, per a tothom i elaborat amb aliments rescatats que, d’altra manera, haguessin acabat fora del circuit comercial i rebutjats. L'acte comptarà amb el Xef Gonzalo Ferreruela, fent equip amb Núria Porté de El Menjador i l'escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida liderant la cuina i aportant idees i trucs deliciosos de la Terra.

Els estudis (FAO, WWF-UK) apunten que entre el 33% i el 40% dels aliments que es produeixen per a consum humà, es perden en la transició del camp al plat.

Aquesta és una acció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que co-organitza amb el Banc dels Aliments de Lleida, la Plataforma Aprofitem els Aliments i l’Ajuntament de Lleida. 

En aquest sentit, es busquen voluntaris i voluntàries que es sumin a la lluita contra el malbaratament dels aliments. T’hi pots apuntar a través d'aquest formulari. Un cop inscrit/a, es convocarà les persones voluntàries a la sessió de formació online que tindrà lloc el dijous 13 d'octubre (19:30h).

Comparteix

També t'interessarà