Dos dels tres premis de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments, per a la UdL

REDACCIÓ
Publicat: 
11-11-2023
Actualitzat: 11-11-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dos dels tres premis de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments, per a la UdL
    Peu de foto: 
    Ramezani i Martín Belloso / Foto: Anali Parsi-UdL

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín-Belloso, i el doctorand Mohsen Ramezanihan rebut dos dels tres guardons que atorga la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (EFFoST, per les seues sigles en anglès). Martín-Belloso, el Lifetime Achiement Award en reconeixement a tota la seua trajectòria i Ramezanihan, al de l'estudiant de l'any. Els reconeixements s'han lliurat en la cerimònia de cloenda de la conferència anual de l'EFFoST, celebrada a València.

Martín-Belloso és responsable del grup consolidat de recerca Tecnologies Innovadores per a l'obtenció d'Ingredients i Productes Alimentaris de la UdL i del grup Noves tecnologies per al processament d'aliments de la UdL i Agrotecnio. El premi a la trajectòria de recerca, que es lliura de forma biennal, reconeix la "seua contribució significativa a la producció d'aliments segurs, d'alta qualitat i variats que satisfan les necessitats dels consumidors", així com el " lideratge en la creació de nous enfocaments i equips efectius".

Entre els guardonats anteriors figuren els professors Marc Hendrickx (KU Leuven, Bèlgica), Erich Windhab (ETCH Zürich, Suïssa) o Élisabeth Dumoulin (Université Paris-Saclay). La catedràtica de la UdL, que compta amb premis amb el de l'Associació Internacional d'Enginyeria i Alimentació o la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat, s'ha mostrat "sorpresa i afalagada" per aquest reconeixement.

Ramezanihan és doctorand del grup d'Olga Martín-Belloso. Contractat a través del programa Iberus Talent de Campus Iberus, compta amb una beca Marie Curie. L'EFFoST l'ha premiat per la seua recerca sobre l'efecte de les proteïnes vegetals en la digestibilitat dels lípids i la bioaccessibilitat del betacarotè en gels d'oli. "Aquest reconeixement va més enllà dels assoliments individuals i serveix com a testimoniatge del dur treball de tot el nostre equip", ha destacat.

Comparteix

També t'interessarà